nr.1 foodmagazine

gegrilde zalm met avocado-dillesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dat semi-zomerweer waar we op dit moment van genieten vraag om lichte gerechten. En wij grijpen elk excuus om de barbecue aan te steken gretig met beide handen aan. Deze zalm krijgt daar heerlijke grillstrepen van en de romige & simpele salade die erbij hoort is een regelrechte blijmaker.

gegrilde zalm met avocado-dillesalade

hoofdgerecht | 4 personen

4 el olijfolie + extra voor het bestrijken
rasp van 1 (bio)citroen + 1 el citroensap en citroenpartjes voor erbij
1 teen knoflook, fijngesneden
4 zalmfilets zonder vel à 200 g
5 el extra vergine olijfolie
1 el champagneazijn of wittewijnazijn

avocado-dillesalade
2 kleine of 1 grote komkommer, overlangs gehalveerd, in plakjes
1 avocado
1 kleine rode ui, fijngesneden
blaadjes van ½ bos bladpeterselie
topjes van ½ dille

Meng in een kom de olijfolie, citroenrasp (niet het sap!), knoflook en royaal zout en peper tot een marinade. Snijd de zalmfilets in een schuine hoek in plakjes van 1 cm dik. Schep ze door de marinade en laat 15 min. marineren.

Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.

Klop intussen de extra vergine olijfolie met de azijn, het citroensap en wat zout en peper tot een dressing.

Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de plakjes zalm 30 sec. per kant of tot ze net gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.

Schep de dressing door de salade en serveer samen met citroenpartjes om erover uit te knijpen bij de zalm.

Bereiden ± 25 min. / marineren ± 15 min.

gegrilde zalm avocado dille saus | delicious