nr.1 foodmagazine

Olijfoliecake met citroenglazuur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Snel nog wat lekkers maken voor die vrienden die langskomen? De mixer is je beste vriend! Deze zoete Italiaanse cake maak je niet met boter, maar met olijfolie en karnemelk. 

Ook heerlijk: deze torta di riso, rijsttaart met pijnboompittenpraline.

olijfoliecake met citroenglazuur

gebak (10 personen)

375 g zelfrijzend bakmeel
330 g fijne kristalsuiker
rasp en sap van 1 (bio)citroen
3 eieren
125 ml karnemelk
80 ml extra vergine olijfolie
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
evt. takjes (citroen)tijm*, voor garnering
ook nodig: springvorm van 20 cm Ø, ingevet, bekleed met bakpapier

citroenglazuur
150 g poedersuiker, gezeefd
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom het meel met de suiker en de citroenrasp. Breek de eieren boven de mengkom van een standmixer en voeg terwijl de motor draait geleidelijk de karnemelk, olie, het vanillemerg en citroensap toe, zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg de droge bestanddelen toe en klop ze kort erdoor met de pulseerknop.

Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in ± 45 min. goudbruin, tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat enigszins afkoelen in de vorm, stort op een rooster en laat volledig afkoelen. les risques du kamagra https://www.kamelef.com/kamagra-oral-jelly.html comment utiliser le kamagra

Doe de poedersuiker voor het glazuur in een kom en klop er 1 el citroensap door. Het moet een glad, dik vloeibaar glazuur zijn. Voeg evt. nog 1 tl citroensap door als het te dik is. Schenk het glazuur over de cake uit en garneer als je wilt met takjes (citroen)tijm. Laat het glazuur drogen.

* Citroentijm kun je soms op de markt en bij tuincentra kopen en ook bij ruim gesorteerde groentewinkels.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 45 min.

RECEPT SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Italiaanse olijfoliecake met citroenglazuur - delicious