De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

fideuà met vis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Is het eenmaal lekker weer, dan wil je er ook van kunnen genieten. Daarom kookt delicious.friend Janneke graag uit 1 pan en die ook superhandig zijn voor een lang weekend weg of op vakantie… Probeer vandaag absoluut Jannekes fideua met vis die ze op de paella-manier maakt!

Janneke: ‘Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van fideuà gehoord. Fideuà is een variant op paella – ik ben er dol op, vooral dat krokante korstje! In plaats van rijst wordt het bereid met fideos, een soort Spaanse spaghetti die je in verschillende diktes kunt kopen. Zelf spaghetti in stukken breken vind ik een prima alternatief!

fideuà met vis

hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in blokken
3 trostomaten, in stukjes
200 g verse doperwten*
2 buisjes saffraan* (à 0,05 g)
300 g spaghetti
1 l visbouillon van tablet
400 g witvis naar keuze, bijv. kabeljauw- of schelvisfilet*, in stukken
2 el platte peterselie, grof gesneden
1 citroen, in partjes

Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika, tomaat en erwten 3 min. Week intussen de saffraan in 2 el warm water.

Breek de spaghetti in 3-4 stukken en schep door de groenten. Voeg de saffraan met het weekvocht en zoveel bouillon toe tot de spaghetti net is bedekt. Breng aan de kook en kook 5 min. zachtjes zonder deksel op de pan. Roer af en toe.

Schep de vis door de spaghetti. Voeg, als de spaghetti niet meer helemaal bedekt is, evt. nog wat extra bouillon toe en kook de fideuà in nog eens 5 min. gaar. Laat zodra de pasta beetgaar is het vocht verdampen. Roer niet meer zodat de fideuà op de bodem een krokant korstje krijgt.

Bestrooi de fideuà met de peterselie en peper naar smaak. Zet de pan op tafel en serveer met partjes citroen.

* Doperwten kun je in het seizoen tegenwoordig ook vaak al gedopt kopen, of neem diepvries doperwten. Saffraan is ook in veel supermarkten verkrijgbaar tegenwoordig of anders bij de mediterrane winkels. Kies witvis van verantwoorde vangst, kijk bijv. op goedevis.nl.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS. JULI 2013

 

fideuà met vis

fideua met vis - delicious