nr.1 foodmagazine

croque monsieur à la Villa Augustus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Croque Monsieur Villa AugustusMet deze croque monsieur van Villa Augustus kijk je een relaxte lunch recht in de ogen. De emmentaler en gruyère geven deze croque monsieur zo’n lekkere nootachtige smaak. Tip: In Villa Augustus staat hij ook vaak met kievietsbonencrème op de kaart.

croque monsieur à la Villa Augustus

ontbijt- lunch- of brunchgerecht | 4 personen

8 sneetjes wit brood
4 plakken boerenachterham
4 plakken emmentaler
1 ei
100 ml melk
100 g geraspte gruyère
2 el boter

Beleg vier sneetjes met een plak ham en een plak emmentaler. Leg de andere vier boterhammen erop. Klop het ei, de melk en de geraspte gruyère door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Leg de belegde boterhammen in het eimengsel en laat ze zich goed volzuigen met het ‘beslag’.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de boterhammen aan beide zijden in ± 3 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveer met simpele rucolasalade met een frisse dressing van citroensap, een lekkere olijfolie, peper en zout.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN MICHAEL VAN DER STRUIS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL. FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE MERIJN TOL

Dit recept verscheen eerder in delicious. april 2012

Croque Monsieur Villa Augustus - delicious