warme witte choco met kaneel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nodig wat vrienden uit en zet vanmiddag nog deze hemelse warme witte choco met kaneel aan je lippen.

warme witte choco met kaneel

drank | 4 personen

750 ml volle melk
125 ml slagroom
fijne kristalsuiker
4 el kaneelsiroop*
200 g witte chocolade, in splinters gehakt
1 el karamelblokjes (taartdecoratie) of zachte karamel**, grof gehakt
1 tl kaneelpoeder

Breng de melk in een steelpan langzaam tegen de kook aan. Klop intussen de slagroom met suiker naar smaak bijna stijf. Verdeel de kaneelsiroop over 4 glazen of bekers.

Laat 160 g chocolade op laag vuur in de warme melk smelten. Schenk de chocolademelk in de glazen of bekers en roer de siroop door de melk. Garneer met een flinke toef slagroom, de rest van de chocoladesplinters, de karamelblokjes en kaneel.

* Zelf kaneelsiroop maken is leuk en nog eenvoudig ook! Bovendien doet zo’n flesje het goed op tafel voor een extra scheut siroop. Smelt in een pan met dikke bodem 200 g suiker met 2 el water. Laat de suikersiroop lichtbruin kleuren. Voeg van het vuur 300 ml water en 1 kaneelstokje toe. Let op met spatten! Kook tot siroopdikte in, test evt. even op een koud schoteltje met een lepeltje siroop hoe dik hij is. Schenk de kaneelsiroop in een schoon flesje en laat afkoelen. Bewaar op een koele, donkere plek. Je kunt ook koffiesiroop of hazelnootsiroop nemen als alternatief.

** Of vervang de karamel door geroosterde hazelnoten.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI STYLING JET KRINGS, JANNEKE PHILIPPI WIJNTIPS ELLEN DEKKERS PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

witte chocolademelk met kaneel | delicious