nr.1 foodmagazine

kersthoofdgerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij een klassieke kersthoofdgerechten denk je misschien direct aan een mooi braadstuk of zacht gegaard stoofvlees, maar serveer ook eens hele vis of een rijk gerecht met groente in de hoofdrol. Even indrukwekkend en minstens net zo lekker! Wat dacht je van een hele geroosterde bloemkool of zeebaars die je op een grote schaal serveert. Heb je je zinnen op wild gezet? Maak dan hert met amandel-espressocrunch en waterkersolie .

Geen hoofdgerecht zonder bijgerechten. Klik hier voor de lekkerste frietjes, salades, verschillende soorten puree en meer!

Kersthoofdgerechten

ossobuco

Ossobucco met verjus, venkel en saffraan

Traditionele ossobuco wordt meestal in een tomatensaus bereid. Onze versie heeft een saus met verjus of witte wijn en venkel. Eventuele restjes vlees kun je in flinters uiteentrekken en samen met de groenten en een beetje extra vergine olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem.

slow roast rosbiefRose gebraden rosbief met dragonkorst

Vlees langzaam de tijd geven om smaak te ontwikkelen en lekker mals te worden. Je geduld wordt rijkelijk beloond wanneer je deze slow roast rosbief maakt.

 

kabeljauwpakketjekabeljauwpakketjes met yoghurt, koriander en komijn

Dit visgerecht serveer je met frisse yoghurtsaus met pittige peper en spicy komijn. Het openen van zo’n kabeljauwpakketje zorgt voor een extra feestelijk effect op elk diner.

 

hele zeebaarshele zeebaars uit de oven met pompoen en paprika

Een hele vis uit de oven kan er net zo feestelijk en rijk uitzien als een groot stuk vlees. Deze hele zeebaars is lekker gemarineerd en wordt geserveerd met pompoen en paprika.

 

coq au vincoq au vin met cognac en paddenstoelen

Voor zowel het maken als het nuttigen van deze maaltijd neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.

 

Gekonfijte kabeljauw

gekonfijte kabeljauw met witlof en cantharellen

Op een sneeuwwit kleed en op hagelwit servies. Wat is vis verrassend mooi, verrukkelijk van smaak en vreselijk makkelijk als feestgerecht. Kabeljauw wordt nóg lekkerder als je het konfijt.Konfijten is langzaam garen in olie. Hierdoor blijven de subtielste smaken van het gerecht bewaard. Voor de bereiding van dit gerecht heb je een kookthermometer nodig, maar het is beslist niet moeilijk.

côte de boeufcote de boeuf met rode wijnsaus

Een goed stuk vlees vraagt om een goede bereiding en kun je nog zoveel lekkerder maken met een perfecte saus. Deze côte de boeuf met rodewijnsaus is klassieke showstopper. Perfect als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner.

 

hertsnelle hertenbiefstuk met amandel-espresso-crunch

Op naar de poelier voor hertenbief om deze originele amandel-espresso crunch bij te maken. Super feestelijk voor kerst.

 

wildragoutragout van haas met kastanjes en kruidenkoek

Door toevoeging van donkere chocolade wordt deze ragout van haas met kastanjes en kruidkoek een klein beetje bitter. 

 

paddenstoelragoutportobellopasteitje met paddenstoelenragout (v)

Paddenstoelenliefhebbers opgelet: dit portobellopasteitje met ragout van paddenstoelen móet je maken! Vegetarisch en vol van smaak. Je kunt de paddenstoelenragout ook een dag van tevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren.

 

kalkoengepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs

Het is kerst en omdat we er zo van houden om gezellig aan een lange tafel te dineren delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs.

 

marokkaanse zalmmarokkaanse zalm met geroosterde paprika

Grote stukken vis bereiden lastig? Welnee! Het is makkelijker dan eenpersoons porties en het fornuis of de oven doen al het stoofwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Proef maar eens deze Marokkaanse zalm met geroosterde paprika.

 

varkensschouderlangzaamgegaarde varkensschouder met perenchutney

Pak met kerst flink uit met groot gebraad. Laat het vlees vijf uur in de oven garen. Zo verras je iedereen met de spannende smaken van deze malse varkensschouder met zoete perenchutney.

 

hele bloemkool uit de oven met calvados en tijm

Serveer in plaats van een groot stuk vlees een vegetarisch hoofdgerecht. Deze hele bloemkool uit de oven is gemarineerd in calvados, honing en tijm.

 

groentelasagne van meiknol, pompoen & cavalo nero met uienchutney 

Een groentelasagne misstaat niet als hoofdgerecht tijdens een kerstdiner vol comfort food. Ook vervend vleeseters zullen smullen van deze lasagne met meiknol, pompen en cavalo nero.

kersthoofdgerechten