nr.1 foodmagazine

onze top 5 recepten met tomaten uit blik

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niks mis met tomaten uit blik. Sterker nog: je maakt er de heerlijkste gerechten van, vol smaak. Tomaten uit blik zijn vaak nét iets rijper en zoeter dan verse tomaten. Hierbij onze 5 favorieten, stuk voor stuk gemaakt met tomaten uit blik. 

Ook met verse tomaten koken we graag: probeer eens deze gemende tomatentaart met dragonroom!

koriander-yoghurt

groene kidneybonen met worst en koriander-yoghurt

Je kunt van het worstvlees ook kleine balletjes draaien en die bakken. Kinderen vinden dat een leuke klusje! Serveer de koriander-yoghurt er los bij. Niet iedereen is immers dol op koriander.

>> naar recept

Butter chicken met paksoi - delicious

butterchicken met paksoi

Butter chicken is een bekend Indiaas kiprecept met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept, jij straks ook. Met kant-en-klare boemboe staat dit binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.


Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.

>> naar recept

chili sin carne

Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. 

>> naar recept

gehaktballetjes-delicious

gehaktballetjes met harissa en koriander

Deze gehaktballetjes zijn nét even anders door de harissa en koriander. Lekker met bulghur, couscous, door een salade of gewoon met aardappels!

>> naar recept

aubergine parmigiana | delicious

aubergine parmigiana

Waan je voor héél even in Italië met deze vega aubergine parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.

>> naar recept

aubergine parmigiana