Dit zijn onze 7 favoriete recepten met kaas

Burrata, Roquefort, tripple crème, taleggio of toch gewoon oude brokkel. Kaas komt in alle soorten, smaken en rijpingen, elk weer heel anders van smaak en structuur. Gewoon zo uit het vuistje of op een mooie borrelplank is kaas heerlijk, maar ook in gerechten is het een fijn ingrediënt. Daarom verzamelden we onze favoriete recepten met kaas.

Ga jij het liefst voor romige burrata? Dit zijn onze favoriete recepten met burrata

7 x recepten met kaas

gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas - delicious

gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas

Zoete-aardappelliefhebbers opgelet! In dit recept vul je de zoete aardappel met een mix van onder andere pancetta en oude kaas. Een match made in heaven, als je het ons vraagt.
Meer lekkere gerechten? Kijk hier voor onze favoriete recepten met zoete aardappel.

>> naar recept

risotto met taleggio

risotto met taleggio, bloemkool en hazelnotenpangrattato

Dit is misschien wel de lekkerste risotto die je in tijden hebt gegeten! Carnarolirijst wordt met vialone nano als de beste soort risottorijst beschouwd. Ze behouden hun vorm en ‘beet’ en hebben een heerlijk romige textuur.

>> naar recept

Spaghetti met artisjok

spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoenpitten

Zelfgemaakt kruim-pittenmengsel geeft dit gerecht een crunchy bite. Dat maakt de superromige gorgonzolasaus helemaal af!
Een tip van Janneke: 'Neem de zachtere variant, gorgonzola dolce, voor een mildere saus.' Let wel op: hoewel de pasta geen vlees of vis bevat, is Gorgonzola officieel niet vegetarisch.
Maak ook eens deze snelle carbonara met chorizo!

>> naar recept

pompoentaart met geitenkaas

Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.

>> naar recept

parmezaanse kippensoep - delicious

parmezaanse kippensoep met burrata

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.

>> naar recept

bloemkool kaastaart

Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces. 

>> naar recept 

brood bakken - briochekrans met vacherin mont dor

briochekrans met rozemarijn en vacherin mont d’or

Niks gaat boven zelfgebakken brioche: zo zacht en smaakvol. Met deze prachtige briochekrans gaan we zelfs nog een stapje verder, want we serveren 'm met saffraan, rozemarijn en heerlijke gesmolten kaas. Gaat perfect samen met een Franse chardonnay en een citroen-appelchutney.
Liever zoete brioche? Serveer het dan met warme aardbeien en honingricotta of maak een crumble-brioche met appels en bessen.

>> naar recept

brood bakken - briochekrans met vacherin mont dor