Aubergines zitten boordevol goeds, zijn lekker en gaan goed samen met veel verschillende ingrediënten. We geven je daarom 20 overheerlijke recepten met aubergine. Van tarte flambée tot kikkererwtensalade en van lamsschouder tot ravioli met ricotta.
Bekijk ook onze favoriete pompoengerechten.
20x de lekkerste gerechten met aubergine
kruidige aubergine-kurkumacurry met doperwten en paneer
Als er iets makkelijk combineert in currygerechten is het wel paneer. Deze vegetarische kaas smaakt neutraal en is fantastisch met curry. Zo geef je mooi tegenwicht aan de volle, spicy smaken.
Benieuwd naar meer recepten met paneer? Probeer dan pompoen met krokante kikkererwten en paneer.
naar recept
Benieuwd naar meer recepten met paneer? Probeer dan pompoen met krokante kikkererwten en paneer.
aubergine parmigiana
Waan je voor héél even in Italië met deze vega aubergine parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
naar recept
auberginesandwich met parmaham
Deze sandwich met aubergine, tomaat en mozzarella is het lekkerst op een dikke snee zuurdesem brood. Heb je weinig tijd? Vervang de aubergine door een restje gebakken of gegrilde groenten.Probeer ook deze snelle pizza met aubergine.
naar recept
tarte flambée met aubergine & burrata
Het grote verwennen; dat is wat we willen. Met deze tarte flambée ben je daar van verzekerd. Grill de aubergine tot hij boterzacht is en de burrata… ja die is al heerlijk van zichzelf. Laat de ingrediënten het werk doen en voilà; eten waar we blij van worden. Bekijk voor nog meer inspiratie 5x de lekkerste flammkuchen.
naar recept
Vegan auberginecurry met kokos
Dit recept voor vegan auberginecurry is gebaseerd op de klassieke butter chicken. Stoof de aubergine langzaam in romige kokoscurry en je weet niet wat je proeft!
naar recept
aubergine-kikkererwtensalade met fetadressing
Doordeweeks snel maar wel gezond eten? Met aubergines en kikkererwten maak je in supertempo deze geweldige salade. Geen ingewikkelde ingrediënten en in 20 min. klaar. En nog vega en glutenvrij ook!Gek op alles met aubergine? Je kunt ze ook heel goed vullen, bijvoorbeeld met vegagehakt! Of check deze lijst: recepten met aubergine in de hoofdrol! De 17 beste gerechten.
naar recept
gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus
Het land is bezet geweest door Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiërs, die allemaal hun sporen achterlieten. Ook in de keuken. De foodscene van Istanboel is levendig en levert pareltjes op zoals deze gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus.
naar recept
ma po tofu met aubergine en rode adukibonen
‘In mijn tijd als chef-kok voor restaurant Circa, the Prince in St. Kilda, was Lau’s Family Kitchen een van mijn favoriete restaurants in Melbourne. Hun ma po tofu is ongelooflijk lekker! Begin een dag van tevoren aan dit gerecht.’
naar recept
pastarol aubergine mozzarella
Bij de Italiaanse keuken denk je misschien niet direct aan vegetarische gerechten. Toch zijn Italianen meester in het bereiden van side-dishes waar je met een paar kleine trucs zo een vegetarisch hoofdgerecht van maakt! Zo ook deze pastarol van aubergine met mozzarella, die je na één hap in je vaste repertoire wil opnemen. Ken je deze auberginesoep met linzen en fetacrème al? Die is óók heerlijk!
naar recept
auberginefritters
Aubergines in een heerlijk comfort food jasje! De auberginefritters hebben een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Voeg munt toe om de auberginefritters extra smaak te geven.
naar recept
indiase pizza’s met lamsvlees en aubergine
Deze Indiase pizza van naanbrood is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of als snack bij een borrel in het weekend. De Indiase kruiden maken dit recept een groot feestje. Lekker met aubergine en goed gekruid lamsvlees. Een feestje!
naar recept
bulgursalade met aubergine, walnoten en yoghurt
Dit is de bulgursalade waar we dit voorjaar geen genoeg van kunnen krijgen. Met flink veel knoflook, nootachtige bulgur en een parade aan Turkse smaken.
naar recept
ravioli met ricotta en aubergine
Deze royale vegetarische ravioli is perfect voor de hele familie. Voeg voor wat pit gemalen chilipeper toe aan de raviolivulling. Probeer ook eens cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola.
naar recept
gevulde aubergines met vegetarisch gehakt
Gevulde aubergines zijn niet moeilijk om te maken, maar wel ontzettend lekker én ze zien er feestelijk uit. In dit recept voor gevulde aubergines gebruiken we vegetarisch gehakt, verkrijgbaar in het vleesvervangerschap van de meeste supermarkten.
Het verhaal gaat dat een priester deze gevulde aubergines at en ze zo lekker vond dat het ervan flauwviel. Wees gewaarschuwd!
naar recept
auberginesoep met linzen en fetacrème
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!Nog een delicious.recept voor vega soep!
naar recept
burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes
Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.
naar recept
makreel met auberginekaviaar en amandelen
Chef-kok Alain Caron maakt voor ons een heerlijke makreel met auberginekaviaar. Alain: ‘Nederland heeft zo’n rijkdom aan producten, jullie hebben zo veel!’
naar recept
geroosterde aubergine met hoisingehakt
Dit recept met geroosterde aubergine, gehakt en hoisinsaus is echt even Aziatisch genieten. Samen met de rijst zet je een heel gezond en voedzaam gerecht op tafel. Enjoy!
naar recept
kruidige aubergine met couscous en yoghurt
In de zomer ben je blij met beeldschone gerechten die je in een halfuurtje maakt. Kruidige aubergine met couscous en yoghurt bijvoorbeeld. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!
naar recept
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!
kritharaki met aubergine, spinazie en gemarineerde feta
Kritharaki is de Griekse naam voor orzo: een mini-pasta die lijkt op rijst. In dit recept gebruikt Janneke het als basis, samen met spinazie, aubergine en gemarineerde feta. Het gerecht is in 30 minuten klaar en dus perfect voor doordeweeks. Zin in vis? Serveer het gerecht met wat gebakken gamba's!
naar recept