Het is gezellig, je bent aan het borrelen met een groepje familie of vrienden en ineens is het etenstijd. Wat handig en lekker is om zo’n groep voor te schotelen? Wij geven je een aantal recepten!
Let op: de recepten zijn in principe allemaal bedoeld voor 4 (en soms 6) personen. Gelukkig kun je ze verdubbelen!
Ga je een recept verdubbelen, sla dan je smaakmakers – zoals kruiden – even over. Vermenigvuldig deze met 1,5 in plaats van 2, anders wordt de smaak te overheersend.
Of het recept – na het verdubbelen – langer in de oven moet, ligt er maar net aan. Heb je een ovenschaal met hogere wanden, dan heeft je gerecht meer tijd nodig om gaar te worden. Gebruik je een lage ovenschaal, dan hoeft het gerecht niet veel langer in de oven. Kortom: stel je oventijd in zoals in het recept en kijk daarna even of het gerecht nog wat meer tijd in de oven nodig heeft.
Ga je voor een grotere groep koken op vuur? Een grote pan water duurt natuurlijk langer om aan de kook te brengen. En gooi je vervolgens veel koude groente in het kokende water, dan duurt het langer voordat alles weer kookt. Hou daar rekening mee in je planning. Desnoods kook je groente in twee verschillende, kleine pannen.
Lees ook: Grote groep te eten? Deze 6 saladerecepten zijn vegetarisch