nr.1 foodmagazine

5x deze foodseries op Netflix moet je gezien hebben

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van échte Napolitaanse pizza tot de allerbeste taco’s uit Mexico. We hebben een lijstje gemaakt met de lekkerste series over ons favoriete onderwerp: eten. Sit back & relax.

Ook leuk: 6x de leukste en smakelijkste culi-podcasts

1. Ugly delicious (nieuwe afleveringen!)

In Ugly delicious gaat Koreaans-Amerikaanse chef David Chang de hele wereld over, op zoek naar het lekkerste eten. In acht afleveringen neemt Chang je mee in de geschiedenis van één product zoals pizza. Is de echte Napolitaanse pizza lekkerder dan een pizza die je in New York eet? In de laatste aflevering voert hij de ultieme strijd: Italiaans gevulde pasta versus Aziatische dumplings. Wordt het xiaolongbao of toch tortellini?

2. Las Crónicas Del Taco

Taco’s zijn een symbolisch gerecht in Mexico. In Mexico-stad worden op veel plekken ‘tacos al pastor’ gegeten. Niet zo gek dat taco’s hét streetfood van deze stad zijn: ze zijn lekker, voedzaam én goedkoop. Elke aflevering is een ode aan een ander type taco: er gaat een wereld voor je open! Las Crónicas Del Taco is een must-see voor taco lovers. Je leert alles over de geschiedenis van dit heerlijke gerecht, hoe je ‘m maakt en nog veel meer.

3. Salt fat acid heat

De Amerikaanse Samin Nosrat leverde niet alleen een fantastisch kookboek af, maar ook onze nieuwe Netflix-lieveling: Salt fat acid heat. Samin is chef-kok en culinair journalist. Na een etentje bij het beroemde restaurant Chez Panisse van Alice Waters in Californië wilde ze maar één ding: er in de keuken staan. Salt fat acid heat gaat over een simpel, maar revolutionair idee: als je het gebruik van de elementen zout, zuur, vet en hitte onder de knie hebt, kun je élk gerecht heerlijk bereiden. Het is maar goed dat we alle tijd hebben want vanaf het eerste tot het laatste moment zit je aan de buis gekluisterd.

4. The Chef Show

Een vervolg op de feelgood movie Chef uit 2014. Net als de film met Jon Favreau in de hoofdrol die, na het maken van de film, de smaak te pakken kreeg en het een vervolg wilde geven. In The Chef Show kookt Jon samen met bekende chef Roy Choi de lekkerste gerechten: van de beroemde Scarlett’s Pasta (uit de film) tot chocolate lava cake.

5. Somebody feed Phil

Phil Rosenthal – de presentator met een aanstekelijke lach (en het brein achter sit-com Everybody loves Raymond) – reist de hele wereld over, op zoek naar mooie familieverhalen en eetcultuur van verschillende gerechten. In seizoen drie bezoekt hij onder anderen Marrakesh, Seoel en Londen.

Bron: Neftlix. Beeld: iStock

Netflix