nr.1 foodmagazine

5x verrukkelijk koninklijk zoet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koningsdag 2021 is weer Woningsdag, dus maken we er thuis een feestje van. En bij een feestje hoort natuurlijk taart! Pak uit met één van deze feestelijke (oranje) taarten en je dag kan niet meer stuk.

Klik op de afbeelding voor het recept. 

1. Kruidige oranjekoek met een vulling van sinaasappel

Simpel & snel gemaakt:, deze kruidige oranjekoek met een vulling van amandelspijs en sinaasappel, versierd met feestelijk oranjeglazuur.

oranjekoek - delicious

2. Sinaasappelcake met jeneverfrosting

Deze sinaasappelcake met jeneverfrosting van delicious. friend Kirsten is altijd goed. De cake is gemaakt van wortel en sinaasappel, en in de frosting gaat sinaasappelrasp met een scheutje jenever.

oranjecake-deliciousmagazine

3. Meringuetaart met sinaasappelcrème & gekonfijte sinaasappel

Pak uit met deze feestelijke meringuetaart. Het schuim is heerlijk krokant en de mascarponecrème is lekker romig. Voeg als finishing touch stroperige sinaasappels en crunchy amandelen toe.

meringuetaart-sinaasappel-deliciousmagazine

4. Sinaasappelmisérable

Misérable met sinaasappelcrème is hét feestgebak in en rond Maastricht! Twee lagen luchtig amandelbiscuit met daartussen dikke sinaasappelcrème au beurre. Romig en fris tegelijk, kortom verrukkelijk! Maak deze makkelijke taart een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder.

sinaasappelmisérable-sinaasappeltaart-deliciousmagazine

5. Oranje wafels met sabayon & oranjebitter

Ga je voor een Koningsbrunch? Dan mogen deze oranje wafels met sabayon en oranjebitter niet ontbreken. En ja, ook net zo lekker zonder oranjebitter!

oranje wafels oranje bitter - delicious

sinaasappelmisérable-sinaasappeltaart-deliciousmagazine