nr.1 foodmagazine

10x de lekkerste borrelhapjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij van de redactie zijn gék op borrelen en dat komt natuurlijk vooral omdat we de lekkerste recepten in huis hebben voor bij de borrel. Wij geven je 10 heerlijke tips voor op de borrelplank; van easy tot high end.

Nog meer snacken? Vind hier onze 5 meest culinaire snacks.

10x de lekkerste borrelhapjes

doperwtentoast met mozzarella | deliciousdoperwtentoast met buffelmozzarella, citroen basilicum

Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!

>> naar het recept

snelle dumplings met zoetzure venkel

Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze dumplings, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.

>> naar het recept

potted forel met cornichons

Zo heb je forel nog nooit gezien. Zijdezacht en bomvol smaak door de knoflook, citroen en cornichons (oftewel kleine, knapperige augurkjes). Dit is een hapje waar we blij van worden.

>> naar recept

tempura met vijgen en kakifruit met geitenkaasdip

Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Dit past perfect bij dit hapje met tempura en hartige geitenkaasdip.

>> naar het recept

oesters met pancetta-limoenkruim - deliciousoesters met pancetta-limoenkruim

Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak.

>> naar recept

geroosterde hoisin-kipspiesjes

Klein maar fijn, veel smaak én snel klaar. Met deze geroosterde hoisin-kipspiesjes zit je niet meteen vol en óh wat zijn ze lekker.

>> naar recept

eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise

Ga voorbij aan de gewone kroket en maak deze feestelijke eendenkroket met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de authentieke smaak van eend.

>> naar het recept

Krab bitterballen creme fraiche | deliciouskrab-bitterballen met dille crème fraîche

Ga voorbij aan de gewone bitterbal en maak voor de borrel deze krabbitterballen met een frisse dip van crème fraiche en dille!

>> naar het recept

eendenkroket met grapefruit en mayonaise | delicious