nr.1 foodmagazine

5 x Lekkere koude soeprecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koude soep is er in vele variaties en een uitkomst wanneer je hapje, lunch of voorgerecht al eerder wilt klaarmaken. Op warme zomerdagen of als amuse in een klein glaasje… Laat je inspireren door onze lijst met de lekkerste koude soeprecepten. 

Tip: veel recepten kunnen van tevoren worden gemaakt. Check het recept en maak een dag van tevoren of dezelfde ochtend de soep. Garneer met eventuele toppings vlak voor het serveren en genieten maar!

Maak indruk met de eerste gang en serveer deze vegetarische courgettecarpaccio!

5 x Lekkere koude soep recepten

koude maïs-broodsoep met feta

broodsoep met maïs
In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten. Niet zo lang geleden werd het bewijs gevonden dat de Azteken bij speciale religieuze gelegenheden mensenvlees in pozole deden. Gevangenen werden samen met maïs tot soep gekookt en door de hele stad opgepeuzeld. Brrr… laten wij maar feta nemen!

pittige gazpacho met krab

gazpacho
Summertime and the living is easy Een paar kleine voorgerechten vragen wat meer voorbereiding, maar het is wel extra feestelijk. Kip met mangosalsa, tabouleh of deze pittige gazpacho met krab. Stuk voor stuk ideale appetizers. Vooral samen met een frisse jampotcocktail.

koele komkommersoep met knoflookgamba’s

komkommersoep
Perfect als zomers voorafje, deze koude soep van komkommer. De knoflookgamba’s zorgen voor kleine smaakbommetjes.

courgette-erwtensoep

courgette erwtensoep
Zet speciaal voor een ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.

salmorejo met serranoham

salmorejo-delicious
Janneke: ‘Fan van gazpacho? Probeer deze versie! Ik ben ondertussen verslaafd aan deze fluwelige, frisse tomatensoep. Begin op tijd zodat alle smaken goed kunnen intrekken.’

KLIK VOOR DE CREDITS OP DE LINKS NAAR DE RECEPTEN BEELD STUDIO PHILIPPI

koude soep