5 x Lekkere koude soeprecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koude soep is er in vele variaties en een uitkomst wanneer je hapje, lunch of voorgerecht al eerder wilt klaarmaken. Op warme zomerdagen of als amuse in een klein glaasje… Laat je inspireren door onze lijst met de lekkerste koude soeprecepten. 

Tip: veel recepten kunnen van tevoren worden gemaakt. Check het recept en maak een dag van tevoren of dezelfde ochtend de soep. Garneer met eventuele toppings vlak voor het serveren en genieten maar!

Maak indruk met de eerste gang en serveer deze vegetarische courgettecarpaccio!

5 x Lekkere koude soep recepten

koude maïs-broodsoep met feta
In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten. Niet zo lang geleden werd het bewijs gevonden dat de Azteken bij speciale religieuze gelegenheden mensenvlees in pozole deden. Gevangenen werden samen met maïs tot soep gekookt en door de hele stad opgepeuzeld. Brrr… laten wij maar feta nemen!
naar recept
broodsoep met maïs
pittige gazpacho met krab
Summertime and the living is easy… Een paar kleine voorgerechten vragen wat meer voorbereiding, maar het is wel extra feestelijk. Kip met mangosalsa, tabouleh of deze pittige gazpacho met krab. Stuk voor stuk ideale appetizers. Vooral samen met een frisse cocktail.
naar recept
gazpacho met krab | delicious
koele komkommersoep met knoflookgamba’s
Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
naar recept
komkommersoep-delicious
courgette-erwtensoep met kruidenomelet
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
naar recept
courgette erwtensoep omelet - delicious
salmorejo met serranoham
Fan van gazpacho? Probeer deze versie! Wij zijn ondertussen verslaafd aan deze fluwelige, frisse tomatensoep. Begin op tijd zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Of maak pittige gazpacho met krab.
naar recept
gazpacho - delicious

KLIK VOOR DE CREDITS OP DE LINKS NAAR DE RECEPTEN BEELD STUDIO PHILIPPI

koude soep