casarecce met garnalen, citroen en rode peper-maïspangrattato

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | italiaans |
Casarecce betekent letterlijk 'huisgemaakt'. Deze heerlijke pastasoort komt oorspronkelijk uit Sicilië. Wij eten 'm met garnalen en een pittige pangrattato, maar de s-vormige uiteinden van de pasta maken 'm ook heel geschikt om te serveren met een dikke saus. Die neemt de pasta namelijk extra goed op. Ook heerlijk: casarecce met chorizo en ricotta.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 maïskolven de korrels eraf gesneden* of 150 g maïs uit blik
  • 70 g vers broodkruim
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • rasp en het sap van 1 biocitroen
  • 400 g casarecce of andere korte pasta
  • 300 g grote garnalen gepeld, staartjes eraan gelaten, darmkanaal verwijderd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 100 g rucola

instructies

  • Verhit voor de pangrattato in een koekenpan 1 el olie op hoog vuur. Voeg de maïskorrels toe en bak ze, af en toe omscheppend, 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Zet het vuur dan lager.
  • Voeg 2 el olie en het broodkruim, de peper en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het mengsel, al omscheppend, 2-3 min. of tot het broodkruim goudbruin is. Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water. Giet af, maar bewaar 125 ml kookwater. Doe intussen weer 2 el olie in de koekenpan.
  • Voeg de garnalen toe, bestrooi ze met zout en peper en bak ze, al omscheppend, 3 min. tot ze bijna gaar zijn. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. of tot het gaat geuren. Voeg de pasta en het achtergehouden kookwater toe aan de koekenpan. Schep het citroensap en de rucola erdoor. Verdeel de pasta over de kommen en bestrooi ruim met de pangrattato, serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING MERIJN TOL
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
casarecce-deliciousmagazine