nr.1 foodmagazine

risotto variaties

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Risotto is een echte allemansvriend. Niemand die het niet lekker vindt. Er zijn eindeloos veel risotto variaties te bedenken. Met een andere bouillon, andere kaas of met een scheut wijn smaakt het meteen anders! Zelfs het basisingrediënt, rijst, is te vervangen!

Probeer hier een van onze favoriete risotto recepten!

Klassieke risotto wordt gemaakt van rondkorrelrijst. Deze rijst groeit in Italië en heeft een hoger gehalte zetmeel dan gewone langkorrelrijst uit tropische streken. Juist dat hoge zetmeelgehalte maakt de rijst ideaal voor risotto, want dat geeft die romige structuur. Er zijn verschillende variëteiten, allemaal met andere eigenschappen. Hoe groter de korrel, hoe duurder doorgaans de rijst.

Je ziet steeds vaker dat andere granen – spelt, gort, gerst – worden ingezet om ’risotto’ mee te maken. Volkorengranen vragen wel meer kooktijd en deze graanrisotto’s zijn iets minder romig omdat er minder zetmeel vrijkomt tijdens de bereiding. Dat compenseer je dan door extra room toe te voegen.

> Kijk op pag. 60 van delicious. nummer 6 voor een recept van quinoa-risotto. Quinoa – geen graan, maar een pseudograan – heeft wel een korte gaartijd. Het heeft niet dezelfde bite als risottorijst, maar het resultaat is bijzonder lekker!

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS.

cover 06-2016Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

risotto variaties