blog makkie: liggend in het gras dachten we na over kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De hele redactie liggend in het gras onder de bomen van Villa Augustus in Dordrecht onder een strakblauwe hemel. Afgelopen donderdag 3 juli. En we hadden het over kerst 2014. Twee decembernummers – nog helemaal blanco – tot onze beschikking.

Plus de vraag: wat betekent de kersttijd voor jou? Ik denk dat de antwoorden op die vraag hetzelfde zijn als die van jullie. Heel divers. Ervan uitgaande dat we met elkaar delen dat we van lekker eten en zelf koken houden. Het ging ongeveer zo:

Bas = uitpaktijd, kerstmarkten in Antwerpen, speciale winkels, traditioneel, grote gebaren, gul

Maaike = tijd voor gathering – dat iedereen er is, aandacht, de kroeg, wandelen, spontaan, creatief bezig zijn, verzamelt in de ‘kerstkast’ chutney, mooie olie, groenten in ‘t zuur

Dosia =   kersttijd = verzameltijd, spaart kerstballen die iets met eten te maken hebben, doet boodschappen bij specialisten, hangt volle tassen aan haar fiets

Carla =  buffettijd, want de familie breidt uit =  te groot voor één lange tafel, 1 dag thuis & 1 dag uit

Trudelies : familietijd, sfeertijd: huis versieren, takken uit de tuin niet te moeilijk

Manon =  kind jarig met kerst, dus kerstkindtijd, relaxen, geen stress

Annelies =  verhuistijd, wil kerstbrunch met winterbbq & hapjes, iedereen kan in- en uitlopen, mannenkooktijd!

Nadia =  lievelingsetentijd, géén groot diner, iedereen brengt een lievelingsgerecht in, ook simpele spaghetti – in het klein groot uitpakken

Jenny =  easy, samentijd – in verschillende samenstellingen, goede voorbereiding waar, met wie, wat, vanaf kerstavond t/m 3de kerstdag

Dus hebben wij in deel 1 van onze kerstdelicious. lekkere drankjes en heerlijke hapjes, elegante gerechten met ingrediënten uit de delicatessenwinkel, fruits de mer en kaasfondue, kalkoengebraad en kerstklassieker konijn, oerwortels en knolselderij, zuurstokijs en donuts met mincemeat, chocoladekruidnoten en amandelspeculaastaart. Én een prachtige feestbox, met onder meer zwarte walnoot op siroop, speltpasta, wilde Spaanse kruiden en nog veel meer.

Om te verzamelen & uit te pakken. Om mee te brunchen of te barbecueën. Voor kleine diners en grote buffetten.

Ingetogen of uitbundig. Heel verschillend. Maar allemaal héél delicious.

TEKST MAKKIE MULDER

makkie

makkie