nr.1 foodmagazine

Sous-vide koken is het hélemaal en dit is waarom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sous-vide koken wordt steeds populairder onder thuiskoks. Niet zo gek: de techniek is simpel en het resultaat verbluffend. Je verpakt producten vacuüm en gaart ze heel gelijkmatig in een waterbad. Wat die techniek je oplevert? Onder andere boterzachte groenten en supermals vlees én alle vitaminen en smaken blijven behouden! Een aanwinst voor in de keuken, de WMF Lono Sous Vide Cooker. 

Inspiratie nodig? Probeer de zalm met verse kruiden en citroen.

Geen stress in de keuken

Handig aan deze kooktechniek is dat je de temperatuur precies zó kan instellen dat het product perfect gaart. Lekker low & slow dus. Ook fijn is dat alle smaken en vitaminen beter behouden blijven én dat je geen vet of olie hoeft toe te voegen. Je kunt bijna alles sous-vide bereiden: vlees, vis, groenten en zelfs fruit lenen zich voor de sous-vide cooker. Simpelweg wat kruiden erbij, in de vacuümzak doen en de juiste tijd en temperatuur instellen. De Cooker doet de rest! Extra handig: de Cooker heeft een timerfunctie tot 72 uur. De tijd die je wacht, kun je gebruiken om iets anders klaar te maken.

Perfect sappig

De voordelen van sous-vide koken zijn eindeloos. Naast dat je meer smaak en vitaminen behoudt dan met traditioneel koken, blijft vlees perfect vanbuiten tot medium-rare vanbinnen. Ook behouden groenten hun intense kleur en blijft kip heerlijk sappig. En dat niet alleen: je kookt zonder stress, omdat je nauwelijks hoeft op te letten. Zo wordt koken veel eenvoudiger.

Eindresultaat

De Lono Sous Vide Cooker van WMF heeft een watertank van zes liter(!) en twee programma’s met temperatuurinstelling van 30° tot 90°C. Zo behaal je keer op keer een perfect resultaat. Heb je precies de juiste garing bereikt, dan haal je het vlees, de vis of de groenten uit het waterbad en bak je vlees of vis eventueel kort aan voor een goudbruin, krokant laagje.

De Lono Sous Vide Cooker Pro van WMF is te koop bij verschillende verkooppunten, waaronder Bol.com, Coolblue.nl en Mediamarkt.nl.

Tekst: Robin Maaswinkel. ISM WMF

sous vide zalm - delicious