nr.1 foodmagazine

kranen met chocolade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chocolade kranen

En toen was daar ineens het Nederlandse equivalent van Sjakie’s gouden ticket: toegang tot de chocoladefabriek van Australian Homemade. Nog nooit eerder werd er een rondleiding gegeven, dus stonden we op de redactie te springen om dat ene gouden ticket voor delicious. Webredacteur Arjan was de gelukkige en kwam thuis met een paasei waar je U tegen zegt.

Australian Homemade: 8 winkels in Nederland én een webshop vol lekkers voor de echte chocoholic. Al ligt de piek van het produceren van bonbons en chocolade-aanverwanten voor Australian in de laatste 4 maanden van het jaar, ook Pasen zorgt voor drukte in de choco-fabriek in Veenendaal. Wij kregen een rondleiding door meesterchocolatier – en wannabe Willy Wonka – Hans. Hier zagen we dat ze bij de bekende bonbons van Australian eerst de binnenkant (vakterm: interieur) maken in grote ronde ketels. Vervolgens wordt dit in vierkante vormen gestort, gekoeld en in stukjes gesneden. Tijd voor de chocolade-waterval. Ja… je hoort het goed: een chocolade waterval!!! De binnenkantjes krijgen hier een jasje van witte, melk of pure chocolade en worden vervolgens gekoeld opgeslagen tot verkoop. Omdat Australian Homemade een vrij klein bedrijf is, kunnen ze alles ’vers’ leveren. Na de bestelling ligt het binnen een week in de winkel. Verser kan bijna niet (behalve als je zelf chocola maakt).

Als extraatje kregen de uitverkoren redacteuren nog de kans om zelf te ’shinen’ in het chocoladevak door een mega chocolade-ei te versieren. Bakken vol nootjes, choco-versieringen en meer kwam op de 10 eieren. Het delicious.ei werd er eentje die volgens meester-chocolatier Hans zo de winkel in kon. Trots als echte Sjakie’s gingen we de chocoladefabriek uit. Mocht je je afvragen waar is dat ei, sorry dat is inmiddels op! Dat krijg je met een choco-loving redactie als delicious. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Trek gekregen in de chocolade van Australian Homemade? Kijk dan zeker eens in de webshop via australianhomemade.com. En vergeet niet: we hebben je gewaarschuwd…eenmaal aangeklikt en je blijft bestellen!

Australian Homemade Chocolade-ei