De zon schijnt, dus hebben we direct zin in ijs! Ontdek de wereld van ijs met deze basiscursus. Leer van de meester zelf, Hidde de Brabander, over de essentiële ingrediënten die je nodig hebt om zelf ijs te maken. Lees hier meer over deze cursus!

beurre blanc: de perfecte basissaus om mee te variëren
Klassieke beurre blanc wordt gemaakt op basis van ingekookte witte wijn. Het is een perfecte basissaus om mee te variëren.

dit zijn volgens kenners dé 5 geheimen om zelf de lekkerste gnocchi te maken
Er kan weinig op tegen een bordje gnocchi. Dit zijn de beste tips en tricks om zelf de lekkerste gnocchi te maken.

dit is het verschil tussen Italiaanse, Zwitserse en Franse meringue
Er zit een verschil in meringue. Een Zwitserse meringue is namelijk niet hetzelfde als die uit Frankrijk of Italië.

beurre blanc: de perfecte basissaus om mee te variëren
Klassieke beurre blanc wordt gemaakt op basis van ingekookte witte wijn. Het is een perfecte basissaus om mee te variëren.

dit zijn volgens kenners dé 5 geheimen om zelf de lekkerste gnocchi te maken
Er kan weinig op tegen een bordje gnocchi. Dit zijn de beste tips en tricks om zelf de lekkerste gnocchi te maken.

beurre blanc: de perfecte basissaus om mee te variëren
Klassieke beurre blanc wordt gemaakt op basis van ingekookte witte wijn. Het is een perfecte basissaus om mee te variëren.

dit zijn volgens kenners dé 5 geheimen om zelf de lekkerste gnocchi te maken
Er kan weinig op tegen een bordje gnocchi. Dit zijn de beste tips en tricks om zelf de lekkerste gnocchi te maken.

dit is het verschil tussen Italiaanse, Zwitserse en Franse meringue
Er zit een verschil in meringue. Een Zwitserse meringue is namelijk niet hetzelfde als die uit Frankrijk of Italië.
de smaak van vakantie!
De vakantiebestemming van dit delicious.magazine is 100% ten zuiden van waar we ons normaal bevinden…naar al die heerlijke landen rond de Méditerranée. Van de Côte d’Azur naar Spanje. Of net de andere kant op, naar de Italiaanse en Griekse schiereilanden. Van een Italiaanse pizza-party tot tafels vol Griekse mezze, zelf geshakete cocktails of een warme Spaanse paëlla. We gaan op reis met mes & vork!
Recepten collecties

zin om te bakken? 3x de lekkerste worteltaart
Nu de zomer echt voorbij is, wordt het ook weer tijd om te gaan bakken. En welk bak-recept past nou meer bij de herfst dan carrot cake?

7 x de lekkerste Surinaamse recepten
De Surinaamse keuken is een smeltkroes van culturen en invloeden. Dat zie je ook terug in de keuken en het levert de lekkerste gerechten op.

4x comfort food zuurkoolschotels
Zeg je najaar, dan zeg je zuurkool. Iedereen kent de klassieke zuurkoolschotel zoals je oma ‘m maakte. Dit zijn nog 4 andere variaties.

6x caesar salade recept – de klassieker met een twist
Noem een saladeklassieker en je komt waarschijnlijk al snel uit bij een caesar salade recept. Dit zijn onze favoriete recepten.

6x falafel recept – want zelfgemaakt is lekkerder
Maak eens zelf falafel met één van deze falafel recepten. Krokant vanbuiten, luchtig en zijdezacht vanbinnen, en vol met aromatische kruiden.

zin in een biercocktail? Probeer een michelada of een van deze vijf recepten
Krijg je alleen al van het sissende, klakkende geluid van een vers blikje bier dorst? En ben je niet bang om te experimenteren met verrassende nieuwe combinaties in je favoriete drankje? Dan is deze lijst met biercocktails voor jou.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Laat je e-mailadres achter en krijg net als 80.000 andere kookliefhebbers 2x per week inspiratie in je inbox. Verwacht heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én onze speciale aanbiedingen.

traybake met krieltjes, biet, kapucijners & geiten-tzatziki

koude venkel-amandelsoep met knoflook-crumble

tartare van tonijn met dragondressing & haricots verts

speltrisotto met geroosterde pompoen & gerijpte geitenkaas

moink-balls met gepofte aardappel en maïs-limoensalsa

geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt

in deze fruitsoorten zit het meeste vitamine C (vergeet citroen)
Herfst: het seizoen van comfort food én verkoudheid. Met dit fruit krijg je de meeste vitamine C binnen. En nee, het is niet sinaasappel.

hier wil je nú gaan eten in Amsterdam, volgens Jet van Nieuwkerk
In Amsterdam is er altijd wel een nieuw restaurant om te ontdekken. Waar wil je op dít moment zijn? Waar is het écht lekker eten? Jet van Nieuwkerk woont met haar gezin in de hoofdstad en geeft tips.

regeneratief boeren: wat is het en waarom is Joris Bijdendijk fan?
Joris Bijdendijk is fan van regeneratief boeren. Hij deelt een aantal initiatieven, inspiratie en tips hoe je zelf aan de slag kunt.

In 30 minuten koken een uitdaging? Niet met deze tips van Jet van Nieuwkerk
‘Ik las dat een mens gemiddeld 5 à 6 recepten uit zijn hoofd kent en dat rouleert. Daar wil ik echt verandering in brengen.’

moestuin beginnen? Dit boek moet je hebben volgens Joris Bijdendijk
Vitaliteit haal je uit puur eten, daarom raadt Joris iedereen aan een moestuin te beginnen.

de favoriete ingrediënten van Joris Bijdendijk op een rij
‘Het grootste deel van mijn keukenkastjes vul ik met ingrediënten waarmee ik ‘oomph’ aan mijn gerechten geef.’

deze oude Hollandse smaakmakers mogen écht uit het verdomhoekje, volgens Joris
Deze smaakmakers zitten al jaren in het verdomhoekje van ons keukenkastje. Is het tijd ze daar uit te halen?

deze snack bestelt Joris Bijdendijk altijd bij de FEBO
Wat Joris Bijdendijk uit het muurtje van de FEBO trekt? Nou, dat zijn geen één, maar twee snacks die hij eigenhandig tot een hybrid omtovert.