Word een pasta pro met Roberta

Leer alles over het maken van zelfgemaakte pasta door tv-kok & kookboekauteur Roberta Pagnier. Ze laat je zien hoe je het basisdeeg maakt en hoe je allerlei soorten pastavormen maakt, van trofie en farfalle tot pappardelle en ravioli.

Lees hier meer over deze cursus!

Be a better cook

hoe maak je makkelijk je frituurpan schoon?

We krijgen knikkende knieën van frituurgoed. Enige minpuntje: de frituurpan schoonmaken... met deze tips hoeft het geen kwelling te zijn.

dít zijn de lekkerste soorten dadels

Er bestaan nog veel meer dadelsoorten dan sappige medjool-dadels, we kennen ze hier alleen nauwelijks bij naam. Vandaar een lesje dadel.

Italiaanse bonen: een gids voor iedereen die zijn eigen boontjes dopt

Als Nederlanders doppen we liever andermans bonen. Italiaanse bonen als het even kan! Van ceci tot cannellini en van fave tot cuneo-bonen.

Recepten collecties

35x lente recepten onder de 600 calorieën

Vaak komen lichte lente recepten onder de 600 calorieën uit, per ongeluk expres, omdat er veel groenten inzitten en minder koolhydraten.

27x krokante hapjes om van te watertanden

We hebben ons archief op zijn kop gezet en alleen de hapjes onder elkaar gezet waar je luid en duidelijk een 'krak' hoort zodra je erin bijt.

11x bakken met sinaasappel voor Koningsdag

Appeltjes van oranje - ofwel sinaasappels - lenen zich niet alleen voor Sinterklaas, maar natuurlijk ook voor Koningsdag.

4 recepten met dulce de leche: Maxima’s favoriete Zuid-Amerikaanse karamel

Het is een publiek geheim dat Koningin Maxima graag gezond eet. Al heeft ze sinds kinds af aan al een zwakte: dulce de leche.

6x easy zalm onder de 30 minuten

Misschien wel de meest geliefde vissoort die er is: zalm. Daarom 6 x onze favoriete easy gerechten met zalm onder de 30 minuten.

48 recepten met noedels om van te houden, sterker nog, deze recepten heb je nodig!

Ten minste één keer per week koken we recepten met noedels. Dik, dun, van boekweit of rijst: we love them all!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Laat je e-mailadres achter en krijg net als 80.000 andere kookliefhebbers 2x per week inspiratie in je inbox. Verwacht heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én onze speciale aanbiedingen.

is extra kurkuma nemen gezond?

Steeds meer drankjes claimen dat kurkuma gunstige effecten heeft op je gezondheid. Is extra kurkuma nemen gezond?

dít vind je in het extra krokante nummer van delicous.

Krokant en knapperig, daar gaan we voor in de maand mei. De beste bites in blader- en filodeeg, nieuwe crispy gerechten en heel veel meer.

dé checklist voor de lenteschoonmaak van je keuken

Nu de zon zo lekker door je keukenraam schijnt, staat er een spotlight op. Tijd voor een lenteschoonmaak van je keuken.

waarom wil je peulvruchten en granen combineren?

Heb jij ook geleerd dat het combineren van peulvruchten en granen zorgt voor een compleet en bruikbaar eiwit voor het menselijk lichaam?

elBulli1846 opent zijn deuren voor één nachtje als Airbnb

ElBulli1846, dat nu functioneert als een museum, is klaar om haar eerste en enige gasten te verwelkomen. Misschien ben jij de gelukkige!

zó ongezond is gerookt eten, laat de Keuringsdienst van Waarde zien

Is een gerookte makreel net zo ongezond als een sigaret? En wat is eigenlijk het verschil tussen traditioneel roken en rookaroma?

het rabarberseizoen 2024 is weer begonnen + onze lekkerste recepten

Weet jij wanneer rabarber is het seizoen is? Waar is rabarber te koop en hoe verwerk je het op z’n lekkerst? Je leest het hier!

kip wel of niet wassen voor gebruik? dit zegt de wetenschap

Kip wassen voor het bakken: is dat wel zo'n goed idee? Het lijkt heel hygiënisch maar is dat ook daadwerkelijk zo?
Al ons foodnieuws