Geblakerde zalm met avocadopuree & little gem

geblakerdezalm-deliciousmagazine


glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, lente, pasen, voorjaar, zomer | internationaal | glutenvrij
Zodra de zon zich vaker laat zien, ga je vanzelf lichter koken. Wij gaan los met lichte, verse gerechten boordevol smaak en met groenten van het seizoen. Zoals een heerlijk recept met zalm. Wat dacht je van deze geblakerde zalm met avocadopuree? Een feestje! 
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 125 ml karnemelk
  • 2 el fijngesneden platte peterselieblad
  • sap van 2 limoenen
  • 4 ansjovisfilet in olie uitlekt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 600 g ontvelde zalmfilet
  • 60 ml olijfolie + extra voor bestrijken
  • 4 kropjes little gem in parten gesneden
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • kervelblaadjes* voor serveren
  • Ook nodig: aluminiumfolie

instructies

  • Maak de avocado’s schoon. Doe het vruchtvlees in de blender of keukenmachine met de karnemelk, peterselie, het sap van 1 limoen, ansjovis, knoflook en lente-ui. Breng op smaak met zout en peper en draai tot puree. Zet weg. Meng de komijn, koriander, paprikapoeder, cayennepeper en suiker in een kom en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalm met olie en wrijf dan helemaal in met het specerijenmengsel.
  • Verhit de grill voor op de heetste stand en leg de vis op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Gril 5-6 min. of tot de vis aan de buitenkant donker is gekleurd en aan de binnenkant net gaar is. Dek de zalm losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Roer met een garde 60 ml olijfolie met de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de avocadopuree over de borden, daarover de slabladeren en radijsjes en leg de in vlokken verdeelde zalm erop. Besprenkel met de dressing en garneer met de kervel.
  • * Kervel koop je bij goedgesorteerde groentewinkels.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


geblakerdezalm-deliciousmagazine