rigatoni met tomatenmacadamiapesto

Comfort food eten we het liefst het hele jaar door: zo’n kom pasta met pesto van geroosterde tomaten gaat er áltijd wel in. Voeg ‘m snel toe aan je kookrepertoire. We beloven: je krijgt er geen spijt van. 

En maak er dan meteen een lekker dessert bij: 6x heerlijk Italiaans zoet.

hoofdgerecht (4 personen) | v

600 g pomodorotomaten, gehalveerd
4 tenen knoflook, ongepeld
5 el extra vergine olijfolie
5 takjes tijm, blaadjes gerist
75 g macadamianoten
40 g versgeraspte parmezaanse kaas
bosje basilicum, blaadjes fijngesneden + extra voor erover
400 g rigatoni

Verwarm de oven voor tot 200.C. Knijp 500 g van de tomaten een beetje uit en leg ze met de knoflooktenen erop op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel 2 el olie erover en bestrooi met de tijmblaadjes en wat zout en peper. Rooster de tomaten 20 min. tot ze zacht worden.

Voeg de macadamia’s toe en rooster ze 5 min. mee. Neem uit de oven en laat enigszins afkoelen.

Hak de macadamia’s fijn in een keukenmachine. Druk de knoflook uit de vliesjes en voeg toe aan de keukenmachine, samen met de parmezaan, tomaten, de jus van de bakplaat, de resterende 3 el olie en wat zout en peper. Pureer deze pesto en roer de gesnipperde basilicum erdoor.

Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schep in dezelfde pan de pasta om met de tomaten-macadamiapesto.

Schep de pasta in 4 kommen. Snijd de resterende 100 g tomaat in blokjes en verdeel ze samen met de extra basilicum over de pasta.

Bereiden  25 min. / oven  25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

rigatoni-deliciousmagazine