lekker & vega: polentakoekjes met paddenstoelen

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, hapje, lunch, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | | glutenvrij, vegetarisch
Wil je een bijzondere lunch of brunch? Bak polentakoekjes die je garneert met gebakken paddenstoelen en mozzarella. Voor de polenta en het wellen van gedroogde porcini is kokend water uit de Quooker-kraan ideaal!
Probeer ook eens dit abrikozen-yoghurtontbijt met verveinethee & cantuccini.
voorbereiding20 minutes
kooktijd35 minutes
afkoelen1 hour 10 minutes
totale tijd2 hours 5 minutes

Kookgerei

  • eventueel: Quooker-kraan

ingrediënten

  • 150 g snelkookpolenta
  • 50 g zachte blauwe kaas in stukjes
  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 10 g gedroogde porcini
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen in plakken of stukken
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 bosje platte peterselie blaadjes geplukt
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Tip: geen fan van blauwe kaas? Neem dan parmezaan voor dit recept.

instructies

  • Doe ± 900 ml kokend water in een pan en zet op het vuur. Strooi al roerend de polenta in de pan. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op het pak op laag vuur in ± 15 min. gaar. Als je de polenta een dag eerder maakt, ben je nóg sneller klaar. Roer regelmatig tot de polenta dik en gaar is. Roer er zout, peper en de zachte blauwe kaas door.
  • Schenk de polenta op een groot met bakpapier bekleed bakblik. Strijk glad tot een dikte van ¾ cm. Laat afkoelen en in de koelkast ± 1 uur koud en stevig worden. Druk er met een koeksteker of groot glas rondjes of vierkantjes van ± 8 cm uit.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk dun met olie. Bestrijk ook de koekjes aan beidekanten met olie, leg op het bakblik en bak ze in 30-35 min. goudgeel en krokant. Keer evt. halverwege.
  • Doe intussen de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en doe er ± 10 ml kokend water bij. Laat ± 10 min. wellen. Giet af.
  • Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de verse en geweekte paddenstoelen met de ui en de knoflook al omscheppend bruin en gaar. Voeg halverwege de helft van de peterselie toe. Verdeel de koekjes over 4 borden, schep de paddenstoelen erover en dan de mozzarella. Bestrooi met peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

 

Handig, zo’n Quooker-kraan!

Wist je dat koken water uit de Quooker-kraan tijdbesparend en energiezuinig is? Je kookt namelijk nooit te veel water. Het is ook ruimtebesparend, want een waterkoker is overbodig. De kraan is 100 procent veilig en heeft een kindveilige bedieningsknop. Wil je ook zo’n handige Quooker in je keuken? Meer info vind je op Quooker.nl

 

polentakoekjes quoteer