snelle pizza met pepperoni en burrata

Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan. 

Vega pizza kan ook!

snelle pizza met pepperoni en burrata

hoofdgerecht (4 personen)

400 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder, gezeefd
80 ml extra vergine olijfolie
280 ml Griekse yoghurt
150 g mozzarella, in stukken gescheurd
100 mlpassata (gezeefde tomaten)
20 plakjes pepperoniworst (of neem chorizo of salami)
½ tl chilivlokken
2 bolletjes burrata*, in stukjes gescheurd
chili-olie, om erover te sprenkelen

Verwarm de oven voor op 220ºC.

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de olie, yoghurt, 1½ tl grof zeezout en de helft van de mozzarella. Kneed het glad op je werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van 7 mm dik. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk met de passata, verdeel de plakjes worst erover, bestrooi met de chilivlokken en rest van de mozzarella. Bak de pizza 15-18 min. tot de bodem gaar is en de worst knapperig. Verdeel de burrata erover, besprenkel met chili-olie en serveer.

* Bij sommige supermarkten kun je pepperoni kopen, of neem andere pittige worst. Burrata koop je bij kaaswinkels en ruim gesorteerde supermarkten.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS 

snelle pizza met pepperoni en burrata-delicious