Laten we eerlijk zijn: er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. We geven je zes overheerlijke klassiekers waar het water je spontaan van in de mond loopt.
Probeer ook eens deze Italiaanse burger!
cannoli met witte chocolade en campari
In de romige vulling van deze cannoli gaat een scheut campari en sinaasappelrasp en sap. Je kunt ook zuidvruchten of noten toevoegen. Cannoli-rolletjes zijn ook kant-en-klaar te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online, dan hoef je ze alleen nog maar te vullen.
Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen.
amaretti met pistachenoten en venkelzaad
Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk: ideaal om een restje noten in te verwerken. In plaats van pistachenoten kun je ze ook maken met amandelen of hazelnoten.
bomboloni met hazelnootpasta
Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Om je vingers bij af te likken!
tiramisutaart
Lange vingers, wijn, chocoladekoekjes, espresso…. we kunnen nog wel even doorgaan, maar we denken dat de boodschap vrij duidelijk is. Goddelijk!
torta caprese met peer en hazelnoten
En last but not least: deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Extra fijn: de taart is glutenvrij.