wortelmuffins met gemberglazuur

aantal 12 | gebak, nagerecht, taart, zoet | familietijd, feestelijk, herfst, najaar, weekend, winter | |
Deze muffins zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zitten ook nog bomvol voedingsstoffen. Je maakt ze namelijk met wortels en haverzemelen! Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven.
Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least: het gemberglazuur geeft een fijne, eigenwijze kick!
Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels.
kooktijd20 minutes
oven25 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 120 g haverzemelen
  • 250 g volkoren rijstmeel
  • 480 ml geraspte wortels, 2 koppen
  • 250 g gele basterdsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren, losgeroerd
  • 2 tl bakpoeder, gezeefd
  • 2 zuiveringszout
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 125 ml melk

gemberglazuur

  • 100 g gekonfijte gember fijngesneden
  • 1 el gele basterdsuiker
  • 250 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • ook nodig: muffinblik met 12 holtes, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de muffins met een snuf zout tot een glad mengsel.
  • Verdeel het beslag over de holtes. Bak de muffins ± 25 min. tot een in het midden ingestoken satépen er droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen op een rooster.
  • Verwarm voor het glazuur de gember met de suiker en 80 ml water in een kleine steelpan op matig vuur en laat 4 min. inkoken. Laat afkoelen.
  • Klop de roomkaas glad met een mixer. Schep de roomkaas op de afgekoelde muffins en verdeel het gemberglazuur erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS | RECEPTEN: SAMANTHA COUTTS | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
wortelmuffins met gemberglazuur