11x kersttoppers

Op zoek naar kerstinspiratie? Wij geven je 11 kersttoppers van het afgelopen jaar.  Van kalkoen met sherrysaus tot tarte tatin met peer, marsepein en chocolade. Uiteraard kan de geliefde grand sangria ook niet ontbreken!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens onze 9x feestelijke voorgerechten!

11x kersttoppers

tartaar van coquilles met pata negra & citroenolie
Sint-jakobsschelpen = zoet, pata negra = zout, citroenolie = fris, lavas = kruidig… en dat allemaal in een handomdraai op tafel!
Meer weten over schaal- en schelpdieren? Ontdek hier meer over de verschillende soorten in Nederland!
naar recept
tartaar van sint-jacobsschelpen delicious.
dungesneden heilbot met pistache, venkelgroen, pistache-olie en limoen
Strooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe aan gerechten. Deze heerlijke dungesneden heilbot heeft strooisels van pistache, venkelgroen en limoen.
naar recept
dungesneden heilbot-delicious.
kalkoenrollade
Maak in plaats van een enorm gebraden kalkoen als pièce de résistance gevulde kalkoenrollade. Wij vullen ‘m met salie, peterselie, boter en gedroogde cranberry’s. 
naar recept
kalkoenrollade-delicious
tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept
tarte tatin met peren-delicious
hert bourguignon met spruitjespuree
Gek op recepten met wild? Dan ben je bij deze hert bourguignon aan het juiste adres. Lekker met spruitjespuree en daardoor het ultieme gerecht voor de herfst & winter. Ook super voor grote groepen en de feestdagen!
Ook zo gek op boeuf bourguignon, maar niet zo veel tijd? Dit recept voor boeuf bourguignon staat binnen 30 minuten op tafel.
hert bourguignon met spruitjespuree
kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel
Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!
naar recept
kwartel gevuld met quinoa
gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten
Zout en chocolade blijft een magische combinatie! Wij geven je deze gezouten truffelreep met amarene kersen & karamelnoten.
naar recept
gezouten truffelreep-delicious
wortelsalade met krokante polenta en pestodressing
Deze heerlijke salade zit vol wortel. De krokante polenta, pestodressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!
naar recept
wortelsalade-delicious
grand sangria
Deze grand sangria ontleent z’n naam aan de sinaasappellikeur op basis van cognac. Vers sinaasappelsap geeft meer dimensie. De cognac ondersteunt de heftige smaken van de rode wijn. Heerlijk voor, tijdens en ook na kerst!
Probeer ook een van onze andere favoriete sangria-recepten.
naar recept
grand sangria | delicious
zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse
Chefkok Alain Caron maakt voor ons een zeebaars en schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse. Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel!
Je kunt de bouillabaisse 1 dag van tevoren maken.
naar recept
zeebaars & schaal- en schelpdieren-delicious
gekarameliseerde kweepeer met monbazillac en kaas
De perfecte manier om een diner af te sluiten is met gekaramelliseerde kweepeer met monbazillac en 2 kazen. Dit recept van Janneke Phillipi is van tevoren te maken, dus: no fuss!
naar recept