Mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje

Wij zijn fan van zelf pita’s maken: veel meer smaak dan de versie uit de winkel en nog easy om te maken ook. Niet alleen lekker om mee te dippen of als snack, maar ook als basis voor een snelle pizza.

En dat gaat helemáál makkelijk met de table grill van Solis. Wat een uitkomst! Wij maakten van deze veelzijdige tafelgrill deze mini pita pizza’s met een verrassende topping van spruitjes en een kwarteleitje. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van zoete crêpes, of een perfect stukje zalm, gewoon gemaakt aan tafel? Grill like a pro met Solis!

Mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje

Hapje ( 16 stuks) | vegetarisch

¼ zakje gist
125 g bloem
1½ el olijfolie
150 g geroosterde paprika
½  teen knoflook
1 flinke hand basilicum
50 g pijnboompitten, licht geroosterd
100 g spruitjes, schoongemaakt
150 g scamorza, geraspt
16 kwarteleitjes
extra nodig: de Solis Table Grill 5 in 1

bereiden ± 35 min. / rijzen ± 45 min.

Voorbereiding:
Meng de gist in een kommetje met 1,5 el lauwwarm water en laat ± 10 minuten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem met 0,5 tl zout in een kom en doe er het gistmengsel bij. Voeg ± 75 ml lauwwarm water en 0,5 el olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is en wat extra bloem als het deeg plakkerig blijft. Kneed het deeg nog 10 min. tot een mooi soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie in een kom op een warme plek ± 45 min. rijzen.

Doe voor de paprikasaus de geroosterde paprika, knoflook, basilicum en pijnboompitten in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper en zout. Snijd de spruitjes in hele dunne plakjes en meng met de rest van de olie.

Kneed het deeg nog een keer door en maak 16 balletjes van het deeg, rol ze op een bebloemde aanrecht zo dun mogelijk uit.

Op tafel:
Zet de pitadeeg rondjes op een bord op tafel en de paprikasaus, spruitjes, geraspte scamorza en kwarteleitjes in schaaltjes ernaast.

Bereiding:
Bak de pita’s 5 – 7 minuten op de gladde bakplaat. Keer halverwege. Leg een pitabroodje in een pannetje en bestrijk met de paprikasaus. Verdeel er wat gesneden spruitjes en scamorza over en zet de pizza 5 minuten onder de grill. Bak ondertussen een kwarteleitje op de gladde bakplaat. Leg het gebakken eitje op de pizza en garneer met vers gemalen peper.

Tip: De paprikasaus is ook lekker bij kip, vis en vlees of op een stokbroodje.

BEKIJK OOK DE VIDEO: 

IN SAMENWERKING MET SOLIS PRODUCTIE & RECEPTUUR HESTER DE GOEDE STYLING CARLA HAPPEE 

Solis-pitapizza