Pennie op bakavontuur in Amerika: zó was week 1 bij The French Pastry School

Een (nog) betere kok worden: ja, dat willen we allemaal wel. Zo ook onze nieuwe columnist Pennie – en zij pakt dit verlangen wel héél serieus aan.

Lees ook Pennie’s eerste blog over de voorbereidingen die ze trof voor haar Amerikaanse bakavontuur.

Als klein meisje wilde ze al trouwen met een bakker en in haar vrije tijd volgde ze al de ene bakworkshop na de andere. En toch bleef het kriebelen… Hoog tijd om de stoute schoenen aan te trekken: Pennie wilde een hoogstaande bakopleiding gaan volgen. En wie vraag je dan om advies? Masterchef Rudolph van Veen natuurlijk. Zijn advies om voor The French Pastry School in Chicago te gaan, nam ze meteen ten harte. Het begin van een gróót kookavontuur in Amerika. Wij gaan Pennie’s kookavonturen de aankomende maanden volgen, lees je mee?

“Dinsdag was het dan eindelijk zo ver: de eerste schooldag, leuk en ook heel spannend! Ik zit met 13 dames en 2 heren in de klas. Iedereen komt overal vandaan; India, China, Taiwan, Bolivia, alle staten van de USA, slechts één dame komt uit Chicago.

Vandaag stond in het teken van kennismaken, papierwerk in orde maken, een buskaart en uniform regelen, mijn boeken in ontvangst nemen én we kregen een korte introducties van de chefs (zo leuk!).

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het welkomstwoord door Chef Sébastien was inspirerend. Hij zei dat het vooral heel belangrijk was om tijdens de lessen zo veel mogelijk te kijken, alles in je op te nemen, veel vragen te stellen en ervan te genieten. Een belangrijke tip van Sébastien: probeer vooral niet alles op te schrijven! Ik denk dat hij dit bedoelde: enjoy the ride!

Woensdag en donderdag stonden in het teken van productkennis en creativiteit. Hoe vertaal je wensen van klanten, hoe breng je je ontwerp goed over en hoe zorg je dat je ontwerp in balans is? Ik heb ooit eindexamen tekenen gedaan en vond het leuk om weer zo creatief aan de slag te mogen gaan!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

En vrijdag… eindelijk de eerste dag in de keuken! Om kwart voor zeven sharp werden we verwacht. We begonnen met een rondleiding in de keuken waar ik de aankomende 16 weken veel tijd ga doorbrengen. De keuken bestaat uit 12 werkbanken waar je in tweetallen aan werkt en voorin een gedeelte voor de chef met zo’n spiegel boven zijn tafel. Een grote keuken dus, echt anders dan je eigen keuken en totáál anders dan de werkomgeving die ik gewend ben. Ik werk de komende 2 weken samen met een dame uit China, gezellig, maar helaas erg moeilijk te verstaan. Wellicht wordt mijn Chinees nog wat beter de komende weken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Now that was fun!! @chicago_gourmet @shuchun_p @bryia_danielle

Een bericht gedeeld door Pennie Arbouw-Heimans (@penniearbouw) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Na de rondleiding volgt het oefenen van onze snijtechnieken en het bakken van een traditionele Engelse vruchtencake. Het ging niet om de snelheid, daar was ik blij om, want ik dacht: ik ben natuurlijk de sloomste. Maar gelukkig viel dat reuze mee.

Aan het einde van de ochtend werden we vriendelijk verzocht de keuken nog even goed schoon te maken. Nou, dat hakte er wel in. Ik was toch nog wel moe van de jetlag en dan ook nog de hele dag aan één stuk doorwerken…. Ik had, net als alle anderen, vreselijke trek en dorst aan het einde van de ochtend. Dus toen ik thuis kwam snel nog wat gedronken en gegeten en nog maar even een tukje gedaan.

Zaterdag werd ik voor het eerst op een normale tijd wakker (yes!). Ik ben meteen naar de ‘farmers market’ gegaan. Zo heerlijk: allemaal standjes met vers fruit, groente, kazen, taartjes, brood, bloemen en honing. Daarna even gestopt bij de echte Franse bakker en een croissant met koffie genomen, ik voelde me bijna een echte Française (in Chicago dan…).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

On my way to @greencitymarket I found @lafournettebakery 🥐 Moest aan jullie denken @mamiegourmandeleiden 😍#croissant #weekend

Een bericht gedeeld door Pennie Arbouw-Heimans (@penniearbouw) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De eerste week is voorbij gevlogen! A bientôt!”

Over Pennie Heimans
Pennie Heimans, 46 jaar, woont in Leiden samen met man Mike en haar twee teckels Karel & Kato. Pennie heeft onder andere bedrijfskunde gestudeerd en werkte de afgelopen 20 jaar in verschillende HR-functies bij grote internationale organisaties. Daarnaast is ze ook fanatiek sporter (reformer pilates, krachttraining, yoga), leest ze graag, eet ze plant based en is ze opgeleid als orthomoleculair voedingsadviseur. Pennie heeft haar baan per 1 september opgezegd om haar passie achterna te gaan.

Penny-Amerika-pastryschool

Tekst & Beeld: Pennie Arbouw-Heimans. 

abrikozenbiscotti-delicious