snelle porchetta

Deze snelle porchetta is gebaseerd op de Italiaanse klassieker met rozemarijn en venkel. Alleen deze snelle versie is veel minder vet en zó klaar. Dat klinkt goed toch?

Nog meer recepten met varkenshaasjes? Probeer eens deze varkenshaas met tagliatelle!

snelle porchetta

hoofdgerecht (4 personen)

6 tenen knoflook
6 takjes rozemarijn
1 el geroosterd venkelzaad
2 el olijfolie
2 varkenshaasjes a 300 g, zonder vet
10 plakken pancetta, zonder zwoerd
aardappelpuree en little gem, in vier parten, voor erbij

Stap 1
Snijd 4 tenen knoflook fijn en doe ze in een kom. Pluk de naalden van 4 takjes rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de knoflook in de kom. Wrijf in een vijzel het venkelzaad fijn en doe bij de knoflook en rozemarijn.

Stap 2
Roer er 1 el olie door en wrijf de varkenshaasjes rondom in met de kruidenolie. Leg ze op een schaal en zet ze afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 190°C. Wikkel elk varkenshaasje in plakken pancetta en zorg dat de plakken elkaar overlappen.

Stap 4
Halveer de overgebleven 2 tenen knoflook en leg ze met de 2 overgebleven takjes rozemarijn in de
braadslee. Leg het in spek verpakte vlees erop, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en zet ze 30-35 min. in de oven tot het spek goudbruin en het vlees gaar is.

Stap 5
Snijd elke varkenshaas in 4 stukken en serveer met aardappelpuree en sla.

Bereiden ± 10 min. / marineren ± 1 uur / oven ± 35 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEREIDING SARAH CUTHBERT, VALLI LITTLE, HANA REZA BEWERKING DOSIA BREWER

porchetta-delicious