zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing

Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mmm, heerlijk en wát een plaatje! 

Wist je dat je zoete aardappels ook heerlijk kunt vullen? Probeer dit recept eens uit

zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

hoofdgerecht (4 personen) v en glutenvrij

800 g zoete aardappelen
1 rode ui
1 (bio)limoen
1 el geraspte mierikswortel (potje)
1 royale eetlepel crème fraiche
1 royale eetlepel mayonaise
150 g babyspinazie
2 tl kappertjes
2 tl (zwart) sesamzaad
voorraad 1 teen knoflook

Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakjes van ¾ cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min.

Snijd de ui in hele dunne halve ringen.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.

Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1-2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Meng de aardappel luchtig met de spinazie en ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en sesamzaad.

bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

zoete aardappel met spinazie en mierikswortel | delicious