De tips uit delicious. eetteam van deze maand

Net geopende naast klassieke restaurants waar je blijft reserveren, de beste frietkraam, wijnbar of ijssalon. Gespot door de redactie, een delicious.lezer, een chefkok of andere foodie. Van ontbijt tot souper, van buitenbrunch tot visbrasserie en van Hollands tot Koreaans. Het bruist in de restaurantwereld en dat delen we met iedereen die graag uit eten gaat.

Columnist Joël Broekhart geeft ook zijn favorieten voor delicious. eetteam! 

green house- delicious. eetteam
Fotografie: Lucas van der Wee

Dat groen en duurzaam voorbij de trend is, zie je met hoofdletters in restaurantland. Groen, groener, groenst! The Greenhouse Restaurant in Utrecht neemt het serieus: alles wat ze gebruiken is hyperlokaal: van de bloem voor pizzette en brood, van groente tot paddenstoel, boerenkaas van Mariënwaardt, salade en kruiden uit eigen kas, vlees uit de buurt en bijvangstvis. Op het menu ook een bugs burger, speltrisotto van molen De Valk met Hollandse snijbonen, venkelsalade met pompoenpitten en zureroomdressing en ga zo maar door. Ze noemen zichzelf restaurant, urban farm, green hub en stadsterras in één. thegreenhouserestaurant.nl

Als een koffievlek
30ml delicious. eetteamFijne koffiebar 30ml – een begrip in Utrecht – breidt uit met meer locaties in Utrecht en ook in koffiestad Amsterdam! 30ml.nl 

Bier & wordt in waterland 
Een Waterlandse bierbrouwerij met worstmakerij, rokerij én bakkerij plus restaurant, allemaal in een mooie loods in Monnickendam. Compleet met proeflokaal waar je hun biologisch gebrouwen bier kunt proeven en biologisch eten in het restaurant. Vlees van Woeste Willem, de lekkerste koffie van Kikundi koffee en eigen brood. De inspiratie komt uit Waterland, met bier als Volendams Vaatje, Monnicker Moker en Marker Maagd. bierderijwaterland.com

En dít waren jullie tips:

Kleine Italiaanse huiskamer
Lezer Barbara Sevenstern reserveert bij Caroni in Den Haag graag voor lunch of diner. ‘Het menu is traditioneel, met goed gekookte klassiekers als spaghetti all’arrabbiata of ravioli met ricotta en spinazie. Daarna kies je dagverse vis, ossobuco of saltimbocca. Vriendelijk: halve porties antipasti en pasta kunnen ook.’ Hooikade 14, Den Haag. caroni.nl

Eten als in Beijing
Astrid van Wanum haar favoriete eetplek Beijing Bao in Rotterdam. ‘Wij zijn dol op dit echt authentieke Chinese eten, net als de vele Chinese bezoekers. Ter plekke gekookt, mega lekker, smaakexplosie na smaakexplosie.

Fijne eetadressen? Mail je very delicious. tip met een beknopte uitleg waarom het daar zo subliem smaakt naar eetteam@deliciousmagazine.nl en maak kans op een van onze delicious. kookboeken. Of kom bij onze Facebookgroep: delicious.eetteam. 

PRODUCTIE EN TEKST LAURA VAN HEUSDEN, MERIJN TOL BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE

delicious. eetteam