In pasta, soep en meer: de 5 lekkerste gerechten met garnalen

Garnalenliefhebbers opgelet! We hebben de heerlijkste gerechten uitgekozen met garnalen als hoofdingrediënt. Van een Thaise salade tot een heerlijke tom yam… In deze recepten geef je garnalen de aandacht die ze verdienen.

Ook héél lekker: Hollandse garnalenbisque.

5x de lekkerste gerechten met garnalen

pasta paccheri met garnalen en spinaziesalade
Van deze pasta paccheri met garnalen maak je eenvoudig een volwassen versie door de garnalen te blussen met een scheutje wodka!
naar recept
thaise noedelsalade met garnalen
Dit is een ideale , gezonde lunch om mee naar het werk te nemen. In de groenten zitten veel vitaminen en de rode peper geeft je stofwisseling een oppepper.
naar recept
thaise noedelsalade-delicious
garnalen tom yam
De Aziatische keuken staat bekend om haar lichte gerechten bomvol smaak. Deze tom yam is goed gevuld en kun je prima als hoofdgerecht eten.
Meer uit de Thaise keuken: rode curry drumsticks
naar recept
tom yam
rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus
Chun juan heten ze in het Chinees en dat betekent lenterolletje. Het gaat om die rolletjes met dat prachtige, transparante rijstvel* erom. Gevuld met verse groenten, noedels, garnalen of vlees. Fris, knapperig en ultra vers.
'Laat je niet afschrikken door de rijstvellen. Die behoren tot de makkelijkste velletjes om mee te werken. Haal ze een voor een door handwarm water om ze wat zachter te maken, vul ze, rol ze op en maak dicht.'
naar recept
spring rolls recept rijstrolletjes met garnalen
tajine van garnalen en rozenharissa
Rozenharissa is een Noord-Afrikaanse chilipeperpasta, op smaak gebracht met rozenblaadjes. Maak deze tajine met garnalen, kikkererwten en rozenharissa. De rozenharissa geeft je tajine net dat beetje extra. 

Maak ook eens deze lamstajine met abrikozen.
naar recept
Tajine van garnalen
Tajine van garnalen