Zoetzure sjalotten

zoetzure sjalotten | delicious


aantal 1 | bijgerecht | | |
Deze zoetzure sjalotten zijn kleine verwennerijen voor je gasten. Begin 2 weken van tevoren aan dit recept. Serveer de sjalotten bij pittige, blauwe kaas, zoals blauw klaver van kaasboerderij De Houdycker in Kamerik, gorgonzola of blauwadergeitenkaas Bastiaanse blauw.
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 600 g sjalotten gepeld
  • 110 g kristalsuiker fijn
  • 750 ml wittewijnazijn
  • 25 zeezout grof
  • 160 ml granaatappelmelasse

instructies

  • Doe de sjalotten in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde* pot. Breng de rest van de ingrediënten op half hoog vuur in een pan al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Giet over de sjalotten in de pan. 
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Charlotte Binns-McDonald, Samantha Coutts, Analiese Gregory en Phoebe Wood. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


zoetzure sjalotten | delicious