Baklava is heerlijk en kipvleugeltjes ook! Probeer deze ‘baklava’- kipvleugeltjes gemarineerd met onder meer honing, knoflook en citroen. En dan een jasje erover van gerookte amandelen en pistachenoten. Mm…
Deze italiaanse bonensalade met tonijn en pistachenoten is ook erg lekker!
‘baklava’-kipvleugeltjes
hapje of voorgerecht (4-6 personen)
3 el korianderzaad, geroosterd
1 el komijnzaad, geroosterd
¼ tl kaneel
3 el olijfolie
rasp en sap van 1 (bio)citroen
+ citroenpartjes voor erbij
6 tenen knoflook, gekneusd
125 ml (175 g) honing
2,5 kg kipvleugeltjes (zonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht)
110 g gerookte amandelen
110 g pistachenoten
40 g walnoten
ook nodig: 2 grote bakplaten, ingevet en bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor op 220°C.
Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de kipvleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 min. Zet de oventemperatuur op 200°C en bak de kipvleugeltjes in nog ± 30 min. gaar en goudbruin.
Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 min. voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes.
Bereiden ± 25 min. / oven ± 1 uur.
RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER