steak tartaar op z’n aziatisch

Deze steak tartaar is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse keuken en de rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten! 

Visliefhebber? Probeer deze tartaar van rauwe rivierkreeft eens! 

steak tartaar op z’n aziatisch

voorgerecht (6 personen)

60 ml lichte sojasaus
¼ tl sesamolie
1½ el mirin
1 el sake
sap van ½ limoen
2 el fijngesneden korianderblad
2 cm verse geschilde gemberwortel, geraspt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode chilipeper, zonder zaad
en fijngesneden
2 tl zwart sesamzaad
2 tl wit sesamzaad
500 g ossenhaas, ragfijn gesneden
6 kwarteleidooiers
korianderkiemen of korianderblaadjes en
shiso (naar keuze), voor erbij
ook nodig: bakring van 8 cm Ø

Roer in een kom de sojasaus met sesamolie, mirin, sake, limoensap, koriander, gember, knoflook, chilipeper en sesamzaad door elkaar. Voeg het vlees toe en meng alles goed. Zet de bakring op een bord. Druk een zesde deel van het tartaarmengsel in de ring. Haal de ring weg. Maak zo op alle borden een portie tartaar. Druk met de bolle kant van een theelepel een kuiltje in het midden van elke portie tartaar en leg er een kwarteleidooier in. Verdeel de koriandercress en shiso erover en serveer direct.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN
BEREIDING SARAH CUTHBERT, VALLI LITTLE, HANA REZA BEWERKING DOSIA BREWER

steak tartaar op z’n aziatisch | delicious