dit zijn de favoriete strandtenten van de delicious. redactie

Koffie drinken, borrelen en lunchen of dineren bij een strandtent: bestaat er iets fijners? Heerlijk met je voeten in het zand, genieten van een zomers gerecht én natuurlijk een goede cocktail.

We hebben maar geluk in Nederland: langs de kust vind je leuke, fijne, gezellige strandtenten in overvloed. Van strak ingerichte, moderne hotspots tot meer toegankelijke bohémien plekken: genoeg om te ontdekken. Maar, heel belangrijk: waar is de sfeer goed én eet je het lekkerste? Dit zijn de favorieten van de delicious.’ redactie.

Lees ook: 3 x strandtenten voor het hele jaar door.

De leukste strandtenten van Nederland

Ajuma in Zandvoort – Tip van redactieassistente Carla

Carla: “Even verdwijnen in Aziatische sferen”, lezen we op de website van strandtent Ajuma. Nou, daar is onze redactieassistente Carla het helemaal mee eens. Bij Ajuma geniet je van heerlijke, verse Aziatische gerechten en een smaakvolle inrichting (door tijdschrift vt wonen). Fijne plek!

Locatie: Boulevard Barnaart 24, Zandvoort
Website: Ajuma.nl

Ajuma-delicious
Beeld: Ajuma

Club Zand in Castricum aan Zee – Tip van culinair redacteur Liselore

Liselore: “Club Zand wordt ’s zomers bevolkt door campinggasten die een felbegeerde seizoensplek op camping Bakkum hebben. Die camping wordt in oktober weer opgedoekt en dan is het strand van Castricum opeens een stuk rustiger. Fijn! De boho-chique Club Zand is dan nóg leuker en er komen het hele jaar door interessante gerechten op tafel die niks met de gemiddelde strandtenthap van doen hebben. Flatbread met muhammara bijvoorbeeld.”

clubzand.nl
Zeeweg 70, Castricum aan Zee

Republiek in Bloemendaal aan Zee – Tip van adjunct hoofdredacteur Minta

Minta: “Waan je even in Ibiza! De Republiek heeft een relaxte en stylish uitstraling, maar bovenal een heerlijke menukaart met verrassende vega(n) opties en een lekkere mix tussen eigentijdse klassiekers en meer bijzondere gerechten, maar ook simpele snacks en pizza’s uit de houtoven.”

Locatie: Zeeweg 94, Overveen
Website
: Republiek Bloemendaal

Tijn Akersloot in Zandvoort – Tip 2 van adjunct hoofdredacteur Minta

Minta: “Tijn Akersloot is al jaren een begrip in Zandvoort en omstreken. Hier is het lekker laidback genieten van een goede koffie met wat zoets waarbij je moeiteloos overgaat naar de lunch, borrel of diner met een lekker drankje. Het oog wil natuurlijk ook wat, gelukkig zit je hier dan ook goed, want de sfeer en setting hebben iets eigens met mooie houtwerk(kunst) accenten en een fiat 500 die midden tussen de tafeltjes staat.”

Locatie: Boulevard Paulus Loot, Zandvoort
Website: Tijn Akersloot

Hippie Fish in Zandvoort – Tip van Marketeer Arjan

Arjan: “Altijd goed, altijd relaxed (zelfs als het zonnetje iets minder schijnt) & altijd fris en nieuw. Bij Hippie Fish glijd je zo van ontbijt naar lunch, borrel & diner. Je kunt er een hele dag vertoeven met het eten dat simpelweg goed is, bediening die relaxter dan relaxed is en met het jaarlijks geüpdatete interieur waan je je de volgende zomer gewoon weer in een nieuw restaurant.”

Locatie: Boulevard Paulus Loot, Zandvoort
Website: Hippiefish.nl

HippieFish-delicious
Beeld: Hippie Fish

Hightide Surf & Food in IJmuiden – Tip van tekstcoördinator Laura

Laura: “Deze strandtent is niet zo knetterdruk en heeft daarom een prettige, relaxte sfeer. Ongecompliceerd strandeten als Van Dobbenkroketjes, een Hollandse kaasplank of broodje met homemade hummus en gegrilde groenten.

Locatie: IJmuiderslag 10, IJmuiden
Website: Hightidesurfandfood.nl

Strandpaviljoen visrestaurant KW-106 in Katwijk – Tip van tekstredacteur Marion

Marion: “De vis die hier op je bord ligt, is dezelfde dag nog gevangen. Heerlijk! Bij KW-106 serveren ze de meest verrassende visgerechten, echt een aanwinst voor Katwijk. Ik moet eerlijk zeggen: verder vind ik Katwijk niet per se heel spannend, maar voor dit restaurant rijd ik met liefde een stukje om!”.

Locatie: Boulevard Zeezijde 41, Katwijk
Website: KW106.nl

KW-106-delicious
Beeld: KW-106

Woodstock ’69 in Bloemendaal aan Zee – Tip van online manager Liselotte

Liselotte: “Naast Zand in Castricum aan Zee ga ik graag naar Woodstock ’69. De sfeer is er relaxt, de koffie sterk en het eten prima. Woodstock is al jaar en dag de place to be voor een laid back vibe. Lekker voor een hele dag, maar ook voor een cappuccino in de zon of etentje na het werk.”

Locatie: Zeeweg 94, Bloemendaal aan Zee
Website: Woodstock ’69

Ajuma-delicious