Snelle staafmixer mayo

Zelfgemaakte mayo smaakt zo véél lekkerder. En het is heel easy te doen: gewoon met je staafmixer. We testten er op los en kwamen zo met deze drie heerlijke varianten van pittig tot licht gekruid. Even mixen en dippen maar!

Snelle staafmixer mayo

bijgerecht(voor ± 4 personen)

2 eidooiers
1 tl citroensap
½ tl zout
1 tl Dijon mosterd
250 ml neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
Ook nodig: staafmixer

Doe de eidooiers met het citroensap, ½ tl zout en de mosterd in een smalle mengbeker waar de kop van de staafmixer net in past. Giet er de olie op en laat even staan tot de olie naar boven is gedreven. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de mengbeker en zet aan. Mix even tot alles gemengd is. Als er op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven tot er een mooie egale mayonaise ontstaat. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap en maak eventueel wat slapper met wat water.

Variaties

Knoflook gerookte paprika mayo
Doe bij de eidooiers ook nog 1 teentje gehakte knoflook en1 tl gerookte paprikapoeder. Volg dezelfde methode. Versier met wat extra gerookt paprikapoeder en 50 g fijngehakte chorizo.

Groene kruidenmayo
Doe bij de eidooiers nog 1-2 el fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook. Volg dezelfde methode. Versier met extra fijngehakte kruiden.

Pittige Sriracha mayo met rode peper
Vervang de mosterd door 2 tl sriracha (of meer/minder naar smaak). Gebruik limoensap in plaats van citroensap. Volg dezelfde methode. Versier met fijngehakte rode peper en koriander

Gember sesammayo
Doe bij de eidooiers nog 1 el fijngehakte verse gember en vervang 15 ml van de olie door sesamolie. Volg dezelfde methode. Versier met geroosterd sesamzaad en gehakte pistachenoten

IN SAMENWERKING MET SMEG RECEPTEN DOSIA BREWER

zelf mayonaise maken | delicious