spinaziesoep met pasta

Snel aan je dagelijkse portie groenten komen? Met deze soep lukt dat in no-time! Spinazie, kikkererwten, bleekselderij… Met wat pasta er in en een goed stuk brood erbij heb je zo een simpele maaltijd klaar. In 30 minuten nog wel!

Er staan nog véééél meer recepten online die in 30 minuten te maken zijn.

spinaziesoep met pasta

1 ui, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1½ l kokendhete runderbouillon (zelfgemaakt of van 2 runderbouillontabletten)
125 g mezzi rigatoni (of andere korte pasta)
8 sneetjes schuin gesneden brood (bijv. ciabatta)
400 g spinazie
uit voorraad | extra vergine olijfolie | chilivlokken | peper en zout

Breng voor de pasta ruim water met zout aan de kook. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de ui met de bleekselderij, knoflook en kikkererwten 5-7 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grillpan heet voor. Meng wat chilivlokken met 4 el olie en bestrijk de sneetjes brood ermee. Gril het brood goudbruin aan beide kanten in de grillpan. Houd ze apart. Meng de spinazie door de soep en laat net slinken. Je kunt de soep nu zo grof houden of glad pureren met de staafmixer.

Giet de pasta af en meng ook door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Geef de broodjes er apart bij of snijd ze in stukjes en doe ze als croutons in de soep. Besprenkel de soep op z’n Italiaans met wat olijfolie.

p.p. ± 540 kcal / 16 g eiwit / 29 g vet / 49 g kh

DIT RECEPT KOMT UIT DE DELICIOUS. SIMPEL & SNEL SPECIAL 2018