scaloppine al marsala met knoflookspinazie

Marsala is een bekende Italiaanse wijn, die een hele rijke smaak heeft omdat de drank versterkt is. Heerlijk bij verschillende kazen en in desserts, maar ook zeker in de saus! Daarom vanavond: scaloppine al marsala.

Scaloppine al limone is ook zo’n heerlijk fris gerechtje.

scaloppine al marsala met knoflookspinazie

hoofdgerecht (4 personen)

800 g-1 kg vastkokende aardappels, schoongeboend en in stukken
7 el olijfolie
1-2 tl grof zeezout
8 kalfsschnitzeltjes à 60 g
2 el bloem
1 sjalot, fijngesneden
100 ml marsala dolce (slijter)
100 ml kalfs- of vleesfond (pot)
1 takje salie + blaadjes voor garnering
2 tenen knoflook, in plakjes
600 g spinazie

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Bestrooi ze met het zeezout. Rooster de aardappeltjes in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.

Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak de schnitzels in 2 min. per kant bruin aan. Neem ze uit de pan. Fruit de sjalot in het bakvet van de schnitzels. Voeg de marsala toe en roer de aanbaksels los. Voeg de fond en salie toe.

Leg de schnitzels terug in de pan en stoof ze afgedekt nog 20 min. Laat de saus de laatste 5 min. tot de gewenste dikte inkoken.

Verwarm intussen de laatste 2 el olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit de knoflook hierin 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de spinazie en schnitzels met de saus over 4 borden. Geef er de geroosterde aardappeltjes bij en garneer met salieblad.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 40-45 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

schintzels