varkensvlees gevuld met walnoten

varkensvlees gevuld met walnoten en selderijremoulade

Probeer ook eens deze heerlijke varkenskoteletten met mosterdsaus

hoofdgerecht | 4 personen

2 varkenshaasjes à 300 g
60 g walnoten, gehakt + extra voor erbij
70 g zuurdesembroodkruim*
30 g ongezouten boter, gesmolten
3 el fijngehakte bladpeterselie
1 el olijfolie
600 g knolselderij, geschild, in luciferreepjes
2 el geraspte mierikswortel (potje)
140 g Griekse yoghurt
2 el citroensap
ook nodig: keukentouw

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de varkenshaasjes in de lengte, maar snijd ze niet helemaal door.

Meng de walnoot, broodkruim, boter en 2 el peterselie in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel het mengsel over de opengelegde varkenshaasjes. Vouw het vlees over de vullingen bind elk stuk met keukentouw op 4 plaatsen dicht.

Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Bak het varkensvlees in 3-4min. rondom bruin. Zet in de oven en braad nog 8-10 min. of tot het vlees gaar is. Laat losjes afgedekt met folie 5 min. rusten.

Meng intussen de knolselderij, mierikswortel, yoghurt, citroensap en de rest van de peterselie in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Snijd het varkensvlees in plakken en serveer met de selderijremoulade en extra walnoten.

* Vers broodkruim: gebruik oud brood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers

brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).

Bereiden ± 30 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNIE SMITHIES

varkensvlees-delicious