Chinese kool met garnalen

chinese kool en peultjes met pikante garnalen

Chinese kool over? Maak morgen deze salade

hoofdgerecht | 4 personen

½ tl chilivlokken, of naar smaak
2 tenen knoflook, geperst
el limoensap
1 el extra vergine olijfolie
500 g grote rauwe garnalen, darmdraad verwijderd, gepeld met het staartje er nog aan
½ kleine Chinese kool, in dunne reepjes
1 klein struikje paksoi, in dunne reepjes
100 g peultjes, in reepjes*
100 g sugar snaps, gehalveerd*
200 g gele en rode kerstomaatjes, gehalveerd
3 takjes verse munt, fijngesneden + extra om te garneren
1 el tamari *
2 tl donkerbruine basterdsuiker
limoenpartjes om te garneren

Meng in een kom de chilivlokken met de knoflook, 1 el limoensap en 2 tl olie. Schep de garnalen hierin om. Laat 10 min. marineren.

Doe intussen de Chinese kool, paksoi, peultjes, sugar snaps, tomaatjes en munt in een kom. Klop in een kommetje de tamari, suiker en de resterende 1½ el limoensap door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de salade en schep om.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray of vet hem in met de rest van de olie. Gril de garnalen 1-2 min. per kant tot ze precies gaar zijn.

Schep de salade over borden. Verdeel de garnalen erover. Serveer met limoenpartjes.

* Gebruik alleen heel verse jonge peultjes en sugarsnaps rauw. Blancheer oudere exemplaren eerst ca. 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud onder de kraan. Tamari is een lichte soyasaus. Te koop bij natuurwinkels en oosterse supermarkten.

Bereiden ± 30 min. / marineren ± 15 min.

RECEPTEN CHRISSY FREER FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING CYNTHIA BLACK BEWERKING DOSIA BREWER

chinese-kool-delicious