chowder met savooiekool en gerookte makreel

Er gaat niets boven een kom dampende soep! Deze chowder met savooiekool is lekker stevig en de makreel geeft ‘m een fijne rokerige smaak. Geen fan van gerookte makreel? Neem dan gerookte zalm, een restje gekookte mosselen of blokjes kabeljauw- of zalmfilet.

Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!

chowder met savooiekool en gerookte makreel

hoofdgerecht (4 personen)

2 el olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 el korianderzaad, grof gevijzeld of gekneusd
800 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1,2 l visbouillon
400 g savooiekool
200 ml (houdbare) slagroom*
300 g gerookte makreel, in vlokken

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook 3 min. Voeg het korianderzaad toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schep de aardappel erdoor en bak nog 2 min. Schenk de visbouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 15 min.zachtjes gaar.

Maak intussen de savooiekool schoon en snijd in fijne reepjes. Kook de kool in water met zout 4-5 min. Giet de kool af en laat goed uitlekken.

Pureer de soep van het vuur met de staafmixer.

Voeg de savooiekool met de slagroom toe en zet de pan terug op het vuur. Kook de soep nog 10 min. zachtjes, tot de kool gaar is. Voeg de makreel toe en verwarm nog 1-2 min. Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout en schep in 4 kommen. Lekker met stevig brood.
* Gepasteuriseerde slagroom schift minder snel dan verse slagroom.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN & STYLING: STUDIO PHILLIPI

 

chowder met savooienkool - delicious