kerstdrankjes

Behalve wijn kun je natuurlijk ook kiezen voor bijpassende bieren of een combi met cocktails! Shake een klassieke margarita, mix een hippe gin & tonic of ‘stir’ een amaretto sour. Er is genoeg keuze aan kerstdrankjes. Cheers!

Geen drankje zonder hapje. Klik snel verder voor de lekkerste appetizers en borrelhappen…

De lekkerste kerstsdrankjes

amaretto sour
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!
naar recept
oranje drankjes koningsdag
French 75: cocktail met champagne, gin en citroen
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
naar recept
Champagnecocktail french 75 populairste cocktails 2023
winter berry cocktail
Deze cocktail valt of staat bij de rum en het sap dat je gebruikt. Kies voor donkere rum of maak de cocktail kruidig met spiced rum. Kies mooi donker, biologisch cranberrysap dat zuur van smaak is. De complexiteit en warme smaken van vermout maken het samen met de wintersiroop mooi af.
Nog zo'n lekkere winterse cocktail: kerstnegroni.
naar recept
winter berry cocktail - delicious herfst cocktails
cider-granaatappelcocktail
Cider: vaak bestempeld als een biersoort, terwijl het meer weg heeft van wijn. Eigenlijk wordt het op dezelfde manier gemaakt, maar dan van appels. Deze cider-granaatappelcocktail is een heerlijke frisse dorstlesser!
naar recept
granaatappel-cocktail-delicious
salted caramel espresso martini
Voeg salted caramel en espresso martini samen en je krijgt een nieuwe klapper van een cocktail. Dit drankje maakt van elke verjaardag een feest en is, als je het aan ons vraagt, altijd een goed idee!
Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van cocktails? Leer hier alle tips en tricks!
naar recept
salted caramel espresso martini - delicious
kerstdrankjes