miniburgers met wildzwijn, chorizo en chutney

Deze miniburgers met wildzwijn, chorizo en chutney zijn kleine smaakbommetjes! De pittige chorizo en de fris-zoete perenchutney vormen een heerlijke combinatie! Serveer deze kleine hamburgertjes met een satéprikker als feestelijke kersthapjes!

Variëer en maak ook kleine burgers met zalm en chinese kool!

miniburgers met wildzwijn, chorizo en perenchutney

hapje-voor- of lunchgerecht (8 stuks)

20 g boter
2 sjalotten, fijngesneden
400 g gehakt van wildzwijnfilet*
80 g goede chorizo, fijngesneden
100 g macadamianoten, geroosterd en fijngehakt
8 mini-hamburgerbroodjes
50 g wasabi-rucola*

perenchutney met fenegriek

3 peren, schoongemaakt, in blokjes (300 g schoongemaakt)
1 kleine ui, fijngesneden
75 g licht bruine basterdsuiker
75 ml witte wijnazijn
2 tl fenegriekzaad, geroosterd (of gebruik venkelzaad)

Voorbereiden kan een dag van tevoren.

Breng voor de chutney alle ingrediënten in een steelpan aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 20 min. zachtjes koken totdat de peren moesachtig worden. Breng op smaak met een beetje zout en laat afkoelen.

Verhit intussen een koekenpan voor op middelhoog vuur. Voeg de boter en sjalot toe en bak in 3 min. zachtjes tot glazig. Meng de sjalot met het gehakt, de chorizo, macadamianoten en 1 tl zout in een kom en kneed flink door (5 min.), hierdoor krijgt het gehakt meer stevigheid. Vorm er acht burgertjes van en laat afgedekt minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.

Bereiden begin 15 min. van tevoren.

Bestrijk de burgers met een beetje olie. Verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Leg de burgers op de grill en bak 3-4 min. aan elke kant. Laat ze onder aluminiumfolie kort rusten en serveer op de broodjes met de chutney en wat wasabi-rucola.

* Vraag de poelier om wat vetter wildzwijngehakt en bestel het op tijd, het is niet altijd op voorraad. Of maal wildzwijnpoulet in de keukenmachine tot gehakt. Als je geen wasabi-rucola kunt krijgen kies dan een andere kersgroente met ‘pit’.

Tip: Geen tijd om perenchutney te maken? Probeer de mini burgers dan met onze delicious.jam peer+specerijen. Let op, onze jam is zoeter dan de perenchutney uit het bovenstaande recept, dus gebruik er iets minder van!

Voorbereiden ± 40 min. / opstijven minimaal 30 min. / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER, BAS ROBBEN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Inspiratie voor de lekkerste recepten met vlees vind je onder andere in delicious. hét vleesboek! Ook leuk om cadeau te doen!

miniburgers wildzwijn - delicious