nr.1 foodmagazine

stroopwafels met dadelstroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

‘Onweerstaanbaar, deze knapperige wafels met kleverige dadelstroop’

Probeer ook eens deze dadel-mueslirepen met noten en kardemom…

stroopwafels met dadelstroop

koekjes (± 20 stuks)

500 ml dadelsiroop*
100 g boter
1 tl gemberpoeder
ook nodig: oubliewafelijzer
+ evt. een uitsteker van 11 cm Ø

deeg
500 g bloem
250 g boter, gesmolten
120 g dadelsiroop*
2 zakjes gist
1 ei
rasp van ½ (bio)citroen

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en laat afgedekt op een warme plek ± 1 uur rijzen.

Breng de dadelsiroop met de boter en gember aan de kook in een pannetje en laat ± 5 min. al roerend koken tot de siroop dikker wordt. Neem van het vuur.

Verdeel het deeg in stukken van ± 40 g en rol tot balletjes. Druk de balletjes iets plat. Verhit het wafelijzer tot half hoog. Doe telkens 1 balletje deeg in het ijzer en druk goed plat. Bak 2-3 min. of tot de wafel mooi bruin en gaar is en iets opbolt als je het ijzer opendoet. Snijd meteen met een scherp mes de wafel doormidden. Pas op, het is heet!

Verdeel een lepeltje stroop over de binnenkant van 1 helft en druk de andere helft er voorzichtig op. Gebruik voor perfect ronde stroopwafels de uitsteker. Laat helemaal afkoelen of eet ze warm.

TIP Warm eventueel de stroop tussendoor even op zodat het vloeibaar blijft.

* Dadelsiroop is te koop bij natuurwinkels.
* Zie ook delicous. helpt in de keuken, pag. 119 – delicious. 5, 2015.

Bereiden ± 1 uur 15 min. / rijzen ± 1 uur.

PRODUCTIE EN RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

bakboek

Bestel voor meer bakinspiratie delicious. hét bakboek in onze webshop. Kijk ook eens bij onze speciale cadeautips!

stroopwafels