Bloemkool is een groente die niet weg te denken is uit de Hollandse keuken. Maar je kunt hem op heel veel verschillende manieren bereiden en op smaak brengen. Hier vind je inspiratie en verschillende bloemkoolrecepten…
Bekijk ook dit lijstje met verrassende gerechten met bietjes!

fish & chips van bloemkool
Natuurlijk wil je méér groenten eten, maar ja… soms heb je gewoon ook zin in iets uit de frituurpan… Maak dan deze superlekkere vegan ‘fish & chips’ van bloemkool en sperziebonen. Snel klaar en iedereen vindt het fantastisch. Geef er sojasaus of extra chilisaus bij om te dippen.
Of… haal verse vis en maak ook een keer the real thing.

couscous van bloemkool, amandel en bosui
Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan je groentetax te komen.

geroosterde bloemkool met chili en fusilli
Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie. Kaas en bloemkool vormen een perfect paar. Ook in deze hartige taart.

indiase pizza met kerriebloemkool en groene peper
Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.

bloemkool-rucolasoep met mascarpone en cannellinibonen
Gooi van bloemkool de stronk en bladeren niet weg maar maak deze heerlijke soep met restjes bloemkool, mascarpone en rucola. Met de rest van de mascarpone kan je ook nog een lekker toetje maken!

gestoofde bloemkool
Deze bloemkool stoof je in z'n geheel. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk. Win-win situatie.Nog zo'n heerlijk vegetarisch gerecht: deze gevulde pompoen met pesto-rijstvulling!