BBQ-en mét bier: dit zijn onze favoriete smaakcombinaties

Hmmm…. zomer. Lekker buiten koken in de avondzon. Voor vrienden, buren of familie. Zodra de kolen in de barbecue gloeien en vlees, vis en groenten op het rooster liggen, krijg je dat heerlijke vakantiegevoel. Met het juiste biertje erbij is je barbecuebeleving helemaal compleet.

Er zijn wel honderden verschillende soorten bier. Niet zo gek dus dat het best lastig is om een passend biertje te vinden bij elk gerecht. Wat drink je bijvoorbeeld bij scheermessen, bij focaccia met pittige worstjes of bij ananasburgers? Wij vonden op datsmaaktnaarbier.nl een handige tool die je precies vertelt welke smaken goed passen bij welk type bier. Hieronder geven wij je vast een voorzetje.

scheermessen + mannenliefde

Wil je indruk maken op je gasten? Serveer dan eens scheermessen van de barbecue. Ziet er spectaculair uit en is in een mum van tijd klaar. Heerlijk met een dragonmayonaise. Het vet van de mayonaise en de anijsachtige dragon vragen om een fris en fruitig biertje. Mannenliefde van brouwerij Oedipus is zo’n saisonbier met duidelijke citrussmaken dat perfect past bij dit voorgerecht.

focaccia met kruidige worstjes + extra blond

Hotdogs zijn echte barbecueklassiekers. Deze zijn net even anders omdat ze geserveerd worden in een zelfgemaakte focaccia en met zelfgemaakte barbecuesaus. Omdat zowel de worstjes als de saus flink gekruid zijn, wil je bier dat stand houdt tegenover deze krachtige smaken. Extra blond van Duits & Lauret is zo’n bier. Vol van smaak, kruidig van karakter en vooral niet te zoet.

ananas en spekkoek met steranijssiroop + ransuil

Toetjes van de barbecue, dat hoor je niet zo vaak. Deze burger met spekkoek beleggen we met een stuk gegrilde ananas. Door de ananas te roosteren karamelliseren de suikers en krijg je een mooi grillpatroon. Bij desserts kun je een wat meer zware, intense bier serveren. Kies bijvoorbeeld voor Ransuil van Het Uiltje, of Stoutbier van maar liefst 10,5%. Dit donkere bier heeft koffie en cacaotonen die een lichtbitter contrast geven tegenover het zoet van ananas. Het vleugje anijs komt terug in de siroop die over de burgers gaat.

Wil je zelf aan de slag met beerpairing? Neem dan een kijkje op www.datsmaaktnaarbier.nl

bbq-bier-delicious