zeebaars met amandel-kruidenkorst

De amandel-kruidenkorst houdt de zeebaars lekker mals. Serveer met geroosterde tomaatjes en krieltjes uit de oven.

Heb je deze vissoep van hele zeebaars al eens geprobeerd?

zeebaars met een knapperige amandel-kruidenkorst
hoofdgerecht | 4 personen

4 takjes munt
5 takjes basilicum
5 takjes dille
10 takjes peterselie
3 grote oude zuurdesemboterhammen
150 g gele rozijnen
150 g geschaafde amandelen
4 teentjes knoflook
4 kleine zeebaarzen of scharren*, schoongemaakt
olijfolie
chiliflakes

VOORBEREIDEN
Kan vanaf ½ dag van tevoren, begin tenminste 40 min. van tevoren.

Pluk de blaadjes van de kruiden. Maal de boterhammen, met de kruiden, rozijnen, amandelen en knoflook fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met grof zout en peper. Doe de vissen in een passend ovenschaal. Bedek de vis met het kruidenbroodmengsel, maar laat de kop en staart vrij. Besprenkel met olijfolie. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast

BEREIDEN
Begin 30 min. van tevoren.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vis 10 min. afgedekt en daarna in 10-20 min. goudbruin en net gaar. Bestrooi met wat chiliflakes. Lekker met geroosterde tomaatjes.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN RECEPTEN MERIJN TOL PRODUCTIEDOSIA BREWER EN TRUDELIES SCHOUTEN

zeebaars met amandel-kruidenkorst